22/12/2015 | Yazar: Umut Güner

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu, 2016’da iyi örnekler ve tavsiyeleri yaygınlaştırmak için eğitici ve öğretmen eğitimleri, LGBTİ eğitim rapor ve broşürü, büyük Eğitim Forumu yapacak.

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu 2016 planını açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu, 2016’da iyi örnekler ve tavsiyeleri yaygınlaştırmak için eğitici ve öğretmen eğitimleri, LGBTİ eğitim rapor ve broşürü, büyük Eğitim Forumu yapacak.

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu, 2016 yılı faaliyetlerini planlamak için bir araya geldi. Çalışma Grubu; LGBTİ temalı Eğitici Eğitimi, müfredat, kitap taramaları, öğretmen eğitimleri, LGBTİ aileleriyle eğitim alanında işbirliği, Eğitim-Sen İstanbul ve İzmir LGBTİ Komisyonlarıyla dayanışma etkinlikleri,  öğretmen eğitimleri ve eğitim forumu gündemleriyle toplandı.

Eğitici eğitimi şart!

LGBTİ öğrencilerin sorunları temalı eğitici eğitiminin planlanmasına ve 2016 yılı içinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Eğitim Çalışma Grubu, eğitici eğitimi planlamak için 26 - 27 Ocak 2016’da Ankara’da bir araya gelecek. Eğitici Eğitimi hedef kitlesi olarak ilkokul sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenler olarak belirlendi.

LGBTİ Eğitim Raporu

Eğitim Çalışma Grubu’nun ilk faaliyetlerinden olan ve 2010 yılında hazırlanan LGBTİ’lerin eğitim hayatında karşılaştıkları sorunları tarifleyen raporun güncellenmesine karar verildi. Eğitim raporunun aynı zamanda eğitime ilişkin kavramların heteroseksizmle ilişkisini deşifre edecek şekilde hazırlanmasına karar verildi.

Rapor için öncelikli olarak ilköğretim kitaplarının taranacak. Bunun yanında sene içinde Eğitim Çalışma Grubu’nun gerekli gördüğü kitapların taranmasına yönelik atölye çalışmaları yapılacak.

Yeniden Eğitim Broşürü

2014-2015 yılları arasında yapılan öğretmen eğitimlerinde, öğretmenlerden gelen sıkça sorulan sorular ışığında Eğitim Broşürünün güncellenmesine karar verildi.

“İyi örnekler, başarılı modeller ve tavsiyeler”

Öğretmen eğitimlerinde öğretmenlere olumlu olarak yönlendirmek için iyi örnekler, başarılı modellerin aktarılmasına ve Eğitim Çalışma Grubunun 2016 yılı içinde iyi örnekleri derleme çalışması başlatılmasına karar verildi.

“Eğitim Forumu”

Eğitim Forumu’nda Eğitim Çalışma Grubu olarak, aileler ve LGBTİ öğrencilerle bir araya gelinmesine ve “Aile”, “okul”, “öğretmen”, “LGBTİ çocuklar” ilişkisinin tartışmaya açılmasına karar verildi. Forum, Ankara’da Gökkuşağı Aile Grubu ile birlikte organize edilecek. Forumun Mayıs ayı içinde organize edilmesine karar verildi.

“Öğretmen Eğitimleri”

Pembe Hayat LGBTT Derneği ve Kaos GL’nin birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu projesi kapsamında gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri etkinliği kapsamında Ocak –Şubat aylarında Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir’de öğretmen eğitimleri yapılmasına karar verildi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile işbirliği içinde Kıbrıs’ta öğretmenlere yönelik eğitim çalışması planlanmasına karar verildi. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret