04/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu yeni dönemde de homofobi ve transfobi karşıtı öğretmen eğitimlerinden, alternatif ders kitapları yazımına birçok etkinlikle eğitimde heteroseksizme karşı mücadeleyi büyütüyor.

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu yeni döneme hazır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu yeni dönemde de homofobi ve transfobi karşıtı öğretmen eğitimlerinden, alternatif ders kitapları yazımına birçok etkinlikle eğitimde heteroseksizme karşı mücadeleyi büyütüyor.
 
Kaos GL Derneği’nin yeni döneme ilişkin hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Eğitim, hukuk, sosyal haklar, siyaset, medya, mülteciler, sendikal mücadele gibi birçok başlıkta çalışmalarına yeni dönemde de devam edecek Kaos GL, heteroseksizme karşı her alanda gedikler açıyor.
 
Kaos GL’nin heteroseksizme karşı mücadelede yıllardır sürdürdüğü eğitim başlığına ilişkin, “Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu” 26 Ağustos’ta toplandı. Birçok şehirden eğitimcinin de katıldığı toplantıda yeni dönemde yapılacaklar planlandı.
 
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’nun yeni dönemde yapmayı planladıkları arasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:
 
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu bu yıl da “Eğitimde İyi Örnekler Sempozyumu”na katılacak. Kaos GL, Bilgi Üniversitesi’nin 27 Eylül’de düzenleyeceği Eğitim Sempozyumu’nda da yer alacak.
 
Eğitim Forumu
Kaos GL Derneği, 25-26 Ekim tarihlerinde büyük bir Eğitim Forumu düzenleyecek. Eğitim-Sen ve Friedrich Ebert Vakfı’nın katkılarıyla yapılacak forumda, “Neo-liberal muhafazakar politikaların eğitim ortamına yansıması” tartışılacak. Forumda tartışılması önerilen diğer başlıklar ise şöyle: Eğitim taşeronlaşması ve piyasalaşması, dersane ve özel okullarda LGBT öğrencilerin ve öğretmenlerin sorunları.
 
Kasım ayında ise “Eğitimci eğitimi programı modül geliştirme eğitimi” düzenlenecek. 29-30 Kasım’da yapılacak eğitimde, daha önce Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’nun düzenlediği eğitimlere katılmış olma şartı olacak. Eğitimde bir uzman yetişkin eğitimini anlatacak. Bununyanında homofobi ayrımcılık konusunda Melek Göregenli, tıbbın eşcinselliğe bakışı konusunda Selçuk Candansayar, kavramlar ve cinselliğin tarihi konusunda Koray Başar konuşacak.
 
Kaos GL 2015 yılında yaz okulu programı da hazırlamayı düşünüyor. Yaz okulunda homofobi ve transfobi karşıtı öğretmen eğitimi yapılacak.
 
Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile birlikte gelişim ve öğretmen kitapları LGBTİ ve toplumsal cinsiyet perspektifinden taranacak. Marmara Üniversitesi, ODTÜ, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi eğitim kitaplarında LGBTİ kimliğinin nasıl kurulduğu incelenecek.
 
Öğretmen eğitimleri devam ediyor
Eğitim Çalışma Grubu müfredata yeni alınan ders kitaplarını da tarayacak. 1. ve 2. sınıfların Hayat Bilgisi kitapları heteronormatif yapının inşası bağlamında taranacak ve hazırlanan raporlar kamuoyuyla paylaşılacak.
 
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’nun geçtiğimiz yıllarda hazırladığı eğitim broşürü de revize edilecek. İlköğretim öğrencileri için heteronormatif olmayan alternatif kitaplar ve oyunlar hazırlanacak.
 
Birçok şehirde yapılan öğretmen eğitimlerine de devam edilecek. Eğitim-Sen ile birlikte yapılan eğitimlerin bu yıl ilk etapta Balıkesir, Urfa, Bursa, Dersim ve Ankara’da yapılması planlanıyor.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam