13/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Sabancı Üniversitesi Mor Sertifika programı kapsamında LGBTİ farkındalık etkinliği için eğitimcilerle bir araya geldi.

Kaos GL Eğitim Grubu, İstanbul’da öğretmenlerle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Sabancı Üniversitesi Mor Sertifika programı kapsamında LGBTİ farkındalık etkinliği için eğitimcilerle bir araya geldi.

Kaos GL, 10 Mayıs Salı günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Forumu'nun birlikte gerçekleştirdiği "İlkokul Öğretmenleri ile Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı Materyal Geliştirme Atölyeleri" kapsamında öğretmenlerle LGBTİ farkındalık etkinliğinde bir araya geldi.

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’ndan Seçin Tuncel, konuk olduğu etkinlikte cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ait mitler kıskacında eğitim sisteminin heteroseksist ve cinsiyetçi yapısı üzerinde durdu. Sunum sonrası interaktif katılımla ‘toplumsal cinsiyet rollerine uymayan çocukların’ okul öncesinden liseye kadar okul hayatında ne tür sorunlarla karşılaştıkları konuşuldu. Öğretmenler kendi deneyimlerini aktardılar.

LGBTİ öğrencilerle karşılaşmaları sırasında öğrencilerin nasıl sorunlarla karşılaştıklarını değerlendirdiler.

Etkinlik katılanlara Kaos GL’nin eğitim yayınlarının dağıtılmasıyla sona erdi.

*Bu etkinlik, Pembe Hayat ve Kaos GL Derneklerince yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi” kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından finanse edilmiştir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam