22/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu yeni dönemi planlamak için bir araya geliyor. Eğitimde heteroseksizme karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Kaos GL eğitim grubu yeni döneme hazırlanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu yeni dönemi planlamak için bir araya geliyor. Eğitimde heteroseksizme karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor.
 
Kaos GL Derneği Eğitim Çalışma Grubu 24 Ağustos Pazar günü Eylül 2014-Haziran 2015 dönemi faaliyetlerini planlamak ve geçen yılı değerlendirmek üzere buluşuyor.
 
Ankara, İstanbul ve Eskişehir’den öğretmenlerin katılacağı eğitim çalışma grubu toplantısında, yeni dönemde 7 ayrı şehirde yapılması düşünülen öğretmen eğitimleri planlanacak. Dersim, Balıkesir, Bursa ve Ankara’dan gelen talepler değerlendirilecek.
 
25-26 Ekim 2014 tarihinde yapılan “Eğitim Forumu”nun içeriği ve odaklanacağı alanlar da hazırlık toplantısında belirlenecek. Eğitim Forumu, Eğitim-Sen ve Friedrich Ebert Vakfı’nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Öğretmen eğitimleri ve eğitim forumları dışında çalışma grubu faaliyet planı hazırlanacak.
 
Kaos GL eğitim alanında şimdiye kadar neler yaptı?
Kaos GL 2011 yılından bu yana her sene öğretmen eğitimleri ile öğretmenlerle buluşuyor. Bu eğitimlere ek olarak, öğretmenlere yönelik “bilgilendirme materyalleri”, LGBT eğitimciler ve öğrencilerin sorunlarını görünür kılmaya yönelik raporlar hazırıyor.
 
Kaos GL Dergisi’nin 135. sayısı ise “Queer pedagoji”ye ayrıldı. Türkiye’de ve dünyada pedagoji alanındaki queer ve LGBTİ tartışmaları Kaos GL okurları ve ilgili meslek elemanlarıyla paylaşıldı.
 
Geçen seneki Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’un ana teması da eğitim çalışma grubunun önerisiyle “eğitim hakkı” olarak belirlenmişti.
 
Kaos GL, özellikle yüksek öğretim kurumlarında Ankara yerelinde üniversitelerde “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı ile her sene 100’ü aşkın farklı derse konuk olmaya devam ediyor.
 
Ankara Üniversitesi özelinde ise Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi” ile “Queer Çalışmaları” dersi de Kaos GL tarafından yürütülüyor.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam