13/11/2017 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Ekim ayında Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere 129 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Kaos GL Ekim’de 129 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Ekim ayında trans geçiş süreci, açılma, askerlik, cinsel sağlık gibi alanlarda Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere 129 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Fotoğraf: Burak Kaygısız, 5. İzmir Onur Yürüyüşü

Türkiyeli ve mülteci LGBTİ’lere düzenli olarak danışmanlık sağlamaya devam eden Kaos GL; Ekim ayında yasal haklar, trans geçiş süreci, açılma, askerlik, iltica, cinsel sağlık gibi alanlarda toplamda 129 danışmanlık verdi.

LGBTİ mültecilere telefon ve mail yoluyla 105 hukuki ve sosyal danışmanlık sağlandı. Hukuki destek ihtiyacında olan danışanlar yerellerdeki barolara ve avukatlara yönlendirildi. Sağlık hakkına erişimleri kısıtlı olan danışanlar üniversite hastanelerine yönlendirildi. Beş trans mülteciye trans geçiş süreci ve hormon kullanım süreci için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden randevu alma konusunda yardımcı olundu.

Kaos GL LGBTİ mültecilere danışmanlık veriyor

Eskişehir’den randevu için gelen danışanlara Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) aracılığıyla yol parası desteği sağlandı. İnsan Kaynaklarını Geliştirme Vakfı (İKGV) ve Sığınmacılarla ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) aracılığıyla tercüme desteği verildi. Psikolojik destek ihtiyacında olan danışanlar İKGV ve SGDD’ye yönlendirildi. Maddi destek ihtiyacında olan danışanlar BMMYK’ya ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yönlendirildi. Uydu kentini değiştirmek isteyen mültecilere şehirler hakkında bilgi verildi. Akran danışmanlığı ihtiyacında olan ve sosyalleşmek isteyen danışanlar ise yerellerdeki aktivistlere ve üniversitelerin LGBTİ topluluklarına yönlendirildi. LGBTİ mültecilere doğrudan verilen 105 danışmanlık dışında BMMYK üzerinden 53 danışmanlık sağlandığı gözlemlendi. Mültecilere verilen danışmanlıklar BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında gerçekleşti.

Türkiye’deki LGBTİ mülteciler Kaos GL’ye refugee@kaosgl.org adresi üzerinden ulaşabilir.

Askerlik, açılma, cinsel sağlık…

Kaos GL, Türkiyeli LGBTİ’lere 24 psiko-sosyal danışmanlık hizmeti sağladı. İki danışan ile yüz yüze görüşüldü. Çalışma hayatında ayrımcılık ve akademik başvuru konularıyla ilgili olarak danışmanlık verildi. Mail yoluyla 16 danışmanlık sağlandı. Bu danışmanlık konularının askerlik, açılma, cinsel sağlık olduğu görüldü. Altı danışan ile telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Kaos GL mail yoluyla danışmanlık hizmetini danisma@kaosgl.org adresi üzerinden yürütüyor.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret