01/07/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, okulların açıldığı tarihe denk gelen Eyl&u

Kaos GL Eylül Sayısına Çağrı: Homofobi Karşıtı Öğrenci Örgütlenmesi  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, okulların açıldığı tarihe denk gelen Eylül-Ekim sayısının dosya konusunu “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Örgütlenmesi”ne ayırıyor.
 
Dergi dosyasında örgütlenmenin hangi sac ayakları üzerinde ve hangi kanallardan ilerleyebileceğini/ilerlemesi gerektiği ele alınacak. Ayrıca salt üniversitelere sıkışmış örgütlenme faaliyetlerinin liselere de nasıl ulaşabileceği dosyanın masaya yatırmaya çalışacağı başlıklardan birisi.
 
Dergi, yazılara ve her türlü önerilere açık. En fazla iki sayfa (8000 vuruş) olacak şekilde hazırlanabilecek yazılar editor@kaosgl.org adresine 10 Ağustos 2010 tarihine kadar bekleniyor.   
 
Dergiden yapılan Eylül-Ekim Sayısı Dosya çağrısı şöyle:
“1990’ların ortasına doğru ortaya çıkan Türkiye LGBT Hareketi asıl olarak üniversiteli öğrenci gençlik içerisinde filizlenmiş ve uzunca bir süre öğrenciler üzerinden yükselmiştir. LGBT Hareketinin toplumsal-politik bir aktöre dönüşmeye başladığı günümüzde bu durum kısmen farklılaşmış olsa da hareketin belkemiğini hâlâ öğrenci gençlik oluşturmaktadır.
 
LGBT öğrencilerin eğitim süreçlerinde yaşadıkları sorunlar her zaman için hareketin gündeminde yer alsa da söz konusu alanın ve süreçlerin özgüllüğü halihazırda var olan LGBT sivil toplum örgütlerinin dışında -ama kuşkusuz bu örgütler ile organik ve inorganik ilişkiler içerisinde olan- ayrı örgütlenme formları geliştirmelerini, ayrı yapılar oluşturmalarını zorunlu kılmaktadır.
 
Bu alanda daha önceki deneyimlerden biri olarak, çeşitli üniversitelerde kurulmuş bulunan LEGATO’lar (Lezbiyen Gey Öğrenci Toplulukları) ne yazık ki önemli bir varlık gösterememiş ve kısa ömürlü olmuşlardır.
 
Yakın dönemde üniversitelerde LGBT öğrenci örgütlenmesinde yeni bir canlanma evresine girildiği görülmektedir. Bu bağlamda heteroseksist eğitimi sorgulamak amacıyla yola çıkmış KAOS GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu’nun çağrısıyla 23-24 Nisan 2010 tarihlerinde Ankara’da Homofobi Karşıtı Öğrenci Buluşması’nda bir araya gelen üniversite öğrencileri örgütlenme sorununu da tartışmış, Homofobi ve Transfobi karşıtlığı temelinde bir öğrenci örgütlenmesinin gerekliliğini vurgulamışlardır.
 
Kaos GL olarak biz de okulların açıldığı tarihe denk gelen Eylül-Ekim sayımızın dosya konusunu Homofobi ve Transfobi karşıtı öğrenci örgütlenmesine ayırdık; dosyamızda bu örgütlenmenin hangi sac ayakları üzerinde ve hangi kanallardan ilerleyebileceğini/ilerlemesi gerektiğini, bugüne kadar salt üniversitelere sıkışmış bu örgütlenme faaliyetlerinin liselere de nasıl ulaşabileceğini masaya yatırmaya çalışacağız.
 
Yazılarınızı ve her türlü önerilerinizi bekliyoruz. Yazılarınızı en fazla iki sayfa (8000 vuruş) olacak şekilde hazırlayıp editor@kaosgl.org adresine 10 Ağustos 2010 tarihine kadar gönderebilirsiniz.”   


Etiketler: medya
İstihdam