05/10/2017 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL; yasal haklar, aileye açılma, askerlik, trans geçiş süreci ve cinsel sağlık gibi alanlarda Eylül ayında 205 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Kaos GL Eylül’de 205 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL; yasal haklar, aileye açılma, askerlik, trans geçiş süreci ve cinsel sağlık gibi alanlarda Eylül ayında 205 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

Fotoğraf: Burak Kaygısız, 5. İzmir Onur Yürüyüşü

LGBTİ mülteci ve Türkiyelilere sosyal hizmet danışmanlığı veren Kaos GL, Eylül’de 205 danışmanlık hizmeti sağladı. Danışmanlık hizmetlerinin özellikle hukuki destek, sığınma süreci, trans geçiş süreci, psikolojik destek, maddi destek ve askerlik süreci konularında verildiği gözlemlendi.

Eylül ayı verilerine göre Kaos GL,  LGBTİ mültecilere 189 hukuki, sağlık, maddi ve sosyal danışmanlık verdi. Denizli’de 18 LGBTİ mülteci ile yüz yüze görüşüldü. Yüz yüze görüşmelerde toplamda 48 danışmanlık sağlandı. Bu görüşmelerin dışında telefon ve mail yoluyla 141 danışmanlık verildiği gözlemlendi. 4’ü trans kadın, 1’i trans erkek olmak üzere 5 danışana hormon süreci için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Bölümünden randevu alınması konusunda destek olundu, gerekli bilgiler verildi. Randevu için Eskişehir’den gelen danışanlara Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Sığınmacılarla ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Vakfı (İKGV) aracılığıyla yol parası ve tercüme desteği sağlandı.

Doğrudan danışmanlıklar dışında BMMYK üzerinden 67 yönlendirme yapıldı. Ayrıca Denizli’de 7 LGBTİ mülteci ile birlikte bulgulama toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kaos GL’nin hizmetleri, nelerin eksik kaldığı, 2018 yılında nelerin yapılabileceği konuşuldu.

Kaos GL Eylül ayında 16 psiko-sosyal danışmanlık hizmeti sağladı. 2 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Bu görüşmelerin konularının lezbiyen açılma süreci ve aile şiddeti olduğu görüldü. 13 kişiye mail yoluyla, 1 kişiye telefon yoluyla danışmanlık hizmeti verildi.

Mültecilere sağlanan danışmanlıklar BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamındadır.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam