18/12/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Galatasaray Üniversitesi Teknoloji ve İletişim Günleri’nde (TEKİL) LGBTİ’lere yönelik sansürü anlatacak.

Kaos GL, Galatasaray Üniversitesi Teknoloji Günleri’ne katılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Galatasaray Üniversitesi Teknoloji ve İletişim Günleri'nde (TEKİL) LGBTİ’lere yönelik sansürü anlatacak.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı'nın düzenlediği 11. Teknoloji ve İletişim Günleri'nde (TEKİL) "Teknoloji ve Sansür" konuşulacak.

Gazeteciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 23 Aralık 2015 Çarşamba günü Ortaköy yerleşkesinde düzenlenecek olan TEKİL’de bir araya gelecek.

TEKİL 11’in saat 10.00’da başlayacak sabah oturumunda konunun teorik çerçevesi “Türkiye’de İnternet Sansürü ve Sonuçları” başlığıyla tartışılacak.

Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz internet yasaklarına ilişkin ulusal ve uluslararası yargı süreçlerini ve sonuçlarını değerlendirecek. Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sarphan Uzunoğlu sansür uygulamalarını ve sosyal medya şirketlerinin tutumlarını anlatacak. Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ceren Sözeri ise sansürün medya boyutunu ve etkilerini tartışacak.

Etkinliğin öğleden sonra oturumları ise sansürden etkilenen medya kuruluşları ve sansürle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının deneyimlerine ayrıldı. İlk oturumda ana akım ve haber medyasının maruz kaldığı sansür uygulamaları Bülent Mumay, Haberdar.com’un Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa ve Cumhuriyet gazetesinden Hakan Kara tarafından aktarılacak.

Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Işık Mater, Jiyan.org’dan Efe Kerem Sözeri, Kaos GL’den Yıldız Tar ve Sendika.org’dan Ali Ergin Demirhans ansürle nasıl mücadele ettiklerini anlatacaklar.


Etiketler: medya
İstihdam