21/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Yerel Muhabir Ağı’nın eğitimine İstanbul’un yakın çevresinden Trakya ve Güney Marmara’dan gönüllü muhabir adayları katılacak.Ankara’da, 8-9 Ekim’de yapılan Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İstanbul ayağı 22-23 Ekim tarihlerinde Yeşil Ev’de gerçekleşecek.

Kaos GL Gönüllü Muhabirleri İstanbul’da Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yerel Muhabir Ağı’nın eğitimine İstanbul’un yakın çevresinden Trakya ve Güney Marmara’dan gönüllü muhabir adayları katılacak.

Ankara’da, 8-9 Ekim’de yapılan Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İstanbul ayağı 22-23 Ekim tarihlerinde Yeşil Ev’de gerçekleşecek. 
 
“Kaos GL’nin muhabiri olup kendi haberimi kendim yapmak istiyorum” diyen gönüllüler “Yerel Muhabir Ağı” eğitimlerine katılarak haber/yazı/söyleşileri ile Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org’un bir parçası olabilecekler.
 
LGBT hak haberciliğini güçlendirmek ve yereldeki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans bireyler ve örgütlerin sesi, sözü olmak için ilki 2007 Nisan’ında yapılan “Yerel Muhabir Ağı” eğitimleri yeni dönemde de devam ediyor.
 
Medyada var olan homofobi ve transfobi ile heteroseksist dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde, muhabir adayları, yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp, yazıyorlar.
 
Kaos GL, Yerel Muhabirlerden Ne Bekliyor?
 
Kaos GL, Yerel Muhabir Ağı ile LGBT’lerin kendi gündemlerini yaratmalarına olanak sağlayan dergi ve kaosgl.org ile LGBT’lerin sorunlarının görünmezlikten görünürlüğe çıkması aşamasında yeni bir adım atıyor:
 
Kendi haberimizi kendimiz yazmak ve LGBT’ler için homofobiden ve transfobiden arınmış haberler hazırlamak istiyoruz.
 
Çalışma Hayatı, Hukuk, LGBT Hakları, Ruh Sağlığı, Eğitim ve Kampüs, Aile, Askerlik, Kültür & Sanat gibi hayatın her alanında, medyadan sokağa LGBT ilgili gündemi takip etmek ve bu gündemi, Türkiyeli LGBT’lerin haberdar olmasını sağlamak üzere Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org sayfalarına taşımak istiyoruz.
 
LGBT’lerin bulundukları şehirlerde, yaşadıklarının ve sorunlarının doğrudan özneleri ve birincil elden kayda geçiricileri olmalarının olanaklarını yaratmayı ve bunun için bir ağ örmeyi amaçlıyoruz.
 
Yerel Muhabir Ağı Eğitimine katılan muhabirlerimizden haber, yazı, söyleşi… bekliyoruz.
 
22-23 Ekim’de İstanbul’da…
 
Muhabir Ağı’nın İstanbul eğitimine İstanbul’dan muhabir ve yazar adayları katılacak. İstanbul’daki eğitime İstanbul’un yakın çevresinden Trakya ve Güney Marmara’dan gönüllü muhabir adayları da katılabilecek. Katılımcıların otobüs ulaşımları ve konaklamaları Kaos GL tarafından karşılanacak.
 
İstanbul Muhabir Eğitimi Yeşil Ev’de yapılacak
 
Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İstanbul ayağı 22-23 Ekim tarihlerinde Yeşil Ev’de gerçekleşecek.
İstanbul Yeşil Ev: İstiklal Caddesi, Balo Sokak. No:21/1 Beyoğlu-İstanbul
 
Katılım ve İletişim için:
 
Yerel Muhabir Ağı Eğitimine katılmak isteyen Türkiye’nin her yerinden muhabir/yazar adayları editor@kaosgl.org adresine yazarak başvuruda bulunabiliyorlar.
 
İlgili Haber:
 
Kaos GL Gönüllü Muhabir Ağı Eğitiminin Ankara Ayağı Gerçekleşti
 
Kaos GL Gönüllü Muhabir ve Yazarlarını Arıyor!
 

Etiketler: medya
İstihdam