03/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi lisans ve lisansüstü derslerine katıldı.

Kaos GL, Hemşirelik öğrencileriyle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi lisans ve lisansüstü derslerine katıldı.

Kaos GL’den Ali Erol, Nisan ayında, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda lisans ve lisansüstü derslerine katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde, 14 Nisan’da yapılan “Doğum ve Kadın Sağlığı Hemşireliği I” adlı lisansüstü dersi “LGBTİ bireylerin cinsel hakları”na ayrıldı. Kaos GL’den derse katılan Ali Erol, ders saatleri olan “09:30-12:30” zaman diliminde cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri üzerinden, günah/hastalık/suç sarmalında LGBTİ’lere yönelik yaklaşımları anlattı. Hastalıktan hak talebine LGBTİ’lerin mücadele sürecini aktaran Erol, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunun insan hakları politikalarına dahil edilme sürecindeki mücadele, çatışma ve tartışmaları aktardı.

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde Kaos GL ikinci olarak “Cinsel Sağlık” adlı lisans dersine katıldı. “Cinselliğe Yönelik Norm Dışı Davranışlar”ın işlendiği ders 28 Nisan’da, “13:40-15:30” saatleri arasında gerçekleşti.

Hacettepe Üniversitesi'nde lisans öğrencilerinin seçmeli ders olarak aldığı "Cinsel Sağlık" dersinin "Cinselliğe yönelik norm dışı davranışlar" konusunun içinde, Kaos GL’den Ali Erol’un katılımıyla, toplumda “norm dışı” olarak kabul edilen eşcinsellik konusunu işlendi.

Lisans öğrencilerinden çoğunluğu Hemşirelik birinci sınıf öğrencilerinin aldığı dersle, “LGBTİ bireyler hakkında bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve üreme sağlığı” konularının işlenmesi amaçlanıyor.

Derse katılan Erol, “norm”un belirlenmesi sürecinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks varoluşların neye, neden ve nasıl maruz kaldıklarını anlattı. Cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kaos GL’nin katkılarıyla işlenen iki dersin sonunda Hacettepe Üniversitesi Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üye ve Elemanları teşekkürlerini paylaştı ve iki kurum arasındaki işbirliğin artarak devam etmesini istediler.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam