06/09/2012 | Yazar: Kaos GL

Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanı Marja van Bijsterveldt Türkiye’deydi. Kaos GL’den İdil Engindeniz Şahan, Bakan Bijsterveldt ile görüştü.

Kaos GL Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanıyla Görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanı Marja van Bijsterveldt Türkiye’deydi. Kaos GL’den İdil Engindeniz Şahan Bakan Bijsterveldt ile görüştü.
Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve çeşitli kadın örgütleriyle temas kurmak üzere Türkiye’de bulunan van Bijsterveldt, LGBT politikalarla ilgili olarak da Kaos GL ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Ağustos ayı başında, Hollanda hükümetinin LGBT politikalarını aktarmak ve diğer ülkelerden gelen temsilcilerin deneyimlerini paylaşmak amacıyla Amsterdam’da gerçekleştirilen ziyaretçi programı sırasında kurulan ilişki neticesinde düzenlenen görüşmede Bakan, Türkiye’de LGBT hareketin durumuyla ilgili bilgi aldı ve birlikte çalışılabilecek olası alanları aktardı.
 
Ayrımcılık konusundan sorumlu direktör Carlien Scheele’in de hazır bulunduğu görüşmede, Türkiye’de bütünlüklü bir LGBT politika yürütülebilmesinin, bu alanda çeşitli zorluklar yaşayan başka ülkeler açısından da büyük önem taşıdığı dile getirildi.
 
Örgütlenmeler, LGBT bireylerin aileleri, çalışma yaşamı, maddi kaynaklar gibi konuların gündeme geldiği görüşmede 2013 Mayıs ayında Hollanda’da gerçekleştirilecek olan üç günlük uluslararası konferansa Türkiye’nin de LGBT örgütler nezdinde katılması yönünde davette bulunuldu.
 
Avrupa’daki LGBT’lerin durumu ve haklarıyla ilgili bir raporun sunulacağı ve tartışmaya açılacağı konferansa Avrupa ülkeleri dışında, farklı kıtalar ve çeşitli uluslararası organizasyonlar tarafından da katılım sağlanacağı belirtildi. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam