19/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar Birleşmiş Milletler’in Brezilya’daki İnternet Yönetişim Forumu’nda LGBTİ hakları ve internet özgürlüğü üzerine sunum yaptı.

Kaos GL, İnternet Yönetişim Forumu’ndaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Yıldız Tar Birleşmiş Milletler’in Brezilya’daki İnternet Yönetişim Forumu’nda LGBTİ hakları ve internet özgürlüğü üzerine sunum yaptı.

Birleşmiş Milletler’in her yıl düzenlediği İnternet Yönetişim Forumu (Internet Governance Forum/IGF) bu yıl 9-13 Kasım tarihleri arasında Brezilya’nın João Pessoa şehrinde yapıldı. 116 ülkeden sivil toplum, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı forumda internet özgürlüğü ve LGBTİ hakları alanında çalışan Kaos GL Derneği de yer aldı.

Her gün 10’dan fazla paralel etkinliğin yapıldığı forumda KaosGL.org editörü Yıldız Tar, Kaos GL’nin proje partneri Association for Progressive Communication (APC) tarafından örgütlenen “İnternet, LGBTİ Haklarını Nasıl Destekleyebilir” oturumunda konuştu. Endonezya, Hindistan, İsveç Kalkınma Ajansı (SİDA) ve Google temsilcilerinin de konuşmacı olduğu oturumda internet özgürlüğü ve LGBTİ hakları tartışıldı.

Tar, Kaos GL Derneği’nin “LGBTİ’lerin İnternet Yoluyla İfade Özgürlüğü” raporundaki bulguları paylaştı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın LGBTİ içerikli websitelerine dönük keyfi sansür uygulamalarını aktardı, “LGBTİ özgürleşmesi kendi hikayemizi anlatabilmemizden geçiyor” dedi.

IGF’in paralel etkinliklerinden Discotech’te “Anonimlik” üzerine sunum yapan Tar, Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden oluşan heyetle kapalı bir toplantıya da katıldı. Toplantıda, Türkiye’deki güncel durum hakkında parlamenterleri bilgilendirdi.

“İnternet, LGBTİ Haklarını Nasıl Destekleyebilir” oturumunun İngilizce video kaydına aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya
İstihdam