26/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin mültecilerle dayanışmak için Isparta ve Denizli’de düzenlediği etkinliklerde mültecilerin sorunları dinlendi.

Kaos GL Derneği, Isparta ve Denizli’de İranlı LGBT mültecilerle buluştu. Kaos GL’nin mültecilerle dayanışmak için düzenlediği etkinliklerde mültecilerin sorunları da dinlendi. Isparta ve Denizli’deki LGBT mültecilerle Kaos GL’den Hayriye Kara ve Ömer Akpınar ile stajyerler Erkan Yıldırım, Evan Jones ve Zeynep Acar biraraya geldi.
 
İlk olarak Salı günü Isparta Gökçay’da gerçekleşen buluşmada mülteciler beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını anlattılar. Mültecilerin gönderildiği uydu kentlerin LGBT’ler açısından rahat yerler olmadığını söyleyerek büyük kentlere yerleştirilmek istediklerini söylediler.
 
Sağlık alanıyla ilgili trans bir mülteci hormonlara düzenli bir şekilde ulaşamadığının ve bunun büyük sağlık sorunları doğurduğunun altını çizdi. Mültecilerin sağlık sigortasının olmaması da önemli bir sağlık sorunu olarak ele alındı.
 
Çarşamba günü Denizli’de Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) ofisinde gerçekleşen toplantıda ise mülteciler, yetkililerin Kaos GL’nin mültecilik hizmetleriyle ilgili kendilerine bilgi vermediğinden şikâyet ettiler. Polisin kendileriyle yeterince ilgilenmediğini belirten mülteciler, kaosgl.org’da Farsça yazılara yer verilmesini istediler.
 
Toplantının ardından yapılan gezide Laodikya, Hierapolis ve Kaklık Mağarası’na gezi düzenlendi.
 
Kaos GL, yarın da Kayseri’deki LGBT mültecilerle biraraya gelecek.   

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam