03/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Ka.Der Ankara’nın ABD Knoxville şehri Belediye Başkanı Madeline Rogero’yu konuk ettiği toplantısına katıldı.

Kaos GL Ka.Der Ankara’nın ABD Knoxville şehri Belediye Başkanı Madeline Rogero’yu konuk ettiği toplantısına katıldı.
Ka.Der Ankara’nın ABD Knoxville şehri Belediye Başkanı Madeline Rogero’yu konuk ettiği “Kadınların Yerel Siyasete Katılımı” toplantısı 30 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşti. Toplantıda Kadın Koalisyonu Genel Koordinatörü İlknur Üstün yerellerin, kadınların hayatlarına dokunan birincil alanlar olduğu vurgusuyla yerel siyasete dair bir sunum yaptı. Üstün ayrıca Kadın Koalisyonu’nun seçim karnesinden de bahsetti.
 
Knoxville’in ilk kadın Belediye Başkanı olan Rogero, erkek egemen siyasette nasıl yol aldığını, ne gibi sorunlarla karşılaştığını ve bu sorunlarla nasıl baş ettiğini anlattı. Şehir Planlamacısı olan Rogero, doğa dostu sürdürülebilir ve erişilebilinir enerji üzerine yaptıklarını paylaştı.

Kaos GL kendisine, çalışma alanları kapsamında LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) bireylerle çalışıp çalışmadığını, ayrımcılık karşıtı huzurlu bir toplum tanımında LGBT’leri nereye koyduğunu, yerel yönetimlerin ve siyasetin LGBT’ler için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak özellikle yaşlı ve yoksul LGBT’ler için şehirde neler yapıldığını sordu. Rogero, LGBT’lerle yakinen çalıştığını, kendisinin politik belgelerindeki ayrımcılık karşıtlığı ilkesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği başlıklarını da eklediğini belirtti. Amerika özelinde de LGBT meselesinin tartışmalı bir konu olduğunu belirterek “Gün gelecek ve LGBT’lere uygulanan ayrımcılıkları nasıl yaptığımızı kendimize soracağız” dedi. 


Etiketler: kadın
İstihdam