28/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

Kaos GL, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Doç. Dr. Şahinde Yavuz ile Arş. Gör. Ekin Kadir Selçuk’un derslerinde Kaos GL’den Ali Erol ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) öğrencisi Fırat Varatyan ile bir araya geldiler.
 
KTÜ İletişim Fakültesi’nde dün (27 Nisan) gerçekleştirilen derslerin ilkinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden Şahinde Yavuz’un dördüncü sınıf öğrencilerine Ali Erol bir sunum yaptı.  
 
Ali Erol derste “Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri ve Eşitsizliğe Karşı LGBT Mücadelesi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Eşcinselliğe günah, hastalık ve suç yaklaşımlarının sosyal hayat ve medyada nasıl karşımıza çıktığını örneklerle anlatan Erol, öğrencilerin sorularını cevaplarken de mücadele ve değişim sürecini de aktardı.
 
Kaos GL’den Ali Erol ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) öğrencisi Fırat Varatyan, KTÜ İletişim Fakültesi’ndeki ilk dersin ardından Gazetecilik Bölümü’nden Ekin Kadir Selçuk’un birinci sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.
 
Gazetecilik Bölümü birinci sınıf öğrencilerine ilk olarak Fırat Varatyan, cinsel yönelimler ve cinsiyet kimliklerini anlattı. Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ile ilgili terimler ve tanımlarını paylaşan Varatyan’ın ardından söz alan Erol, toplumsal cinsiyet süreçlerinde erkeklik ile kadınlığın nasıl dönüştüğünü ve bu dönüşüm süreçlerinde eşcinsel ve trans kimliklerin seyrini anlattı.
 
Gazetecilik Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Ali Erol, medyanın eşcinselliği ele alış ve sunuşundaki değişim ve dönüşümü anlatırken, “homoseküel”den “LGBT”ye (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) gelişen mücadele sürecini paylaştı.
 
Bu etkinlik, SIDA tarafından desteklenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam