30/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin LGBT mültecilerle dayanışmak amacıyla düzenlediği sosyal etkinliklerin sonuncusu Cumartesi günü Kayseri’de gerçekleşti.

Kaos GL’nin LGBT mültecilerle dayanışmak amacıyla düzenlediği sosyal etkinliklerin sonuncusu Cumartesi günü Kayseri’de gerçekleşti. Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2011 yılında beri yapılan etkinlikler kapsamında Kaos GL bu yıl Isparta, Denizli ve Kayseri’deki LGBT mültecilerle bir araya geldi.  Etkinlik, bir ay önce Kayseri’de hayatını kaybeden trans bir mülteciye ithaf edildi.
 
Kayseri’deki etkinlikte Kaos GL’den Hayriye Kara ve Ömer Akpınar ile stajyerler Erkan Yıldırım, Evan Jones ve Zeynep Acar ilk olarak Öğretmenevi’nde LGBT mültecilerine sorunlarını dinlediler.  Özellikle sağlığa erişim konusunda ciddî sıkıntılar yaşadıklarını anlatan mülteciler küçük ve muhafazakâr uydu kentlere yerleştirilmekten ötürü duydukları rahatsızlığı paylaştılar.
 

Toplantının ardından Erciyes’e yapılan gezide Kaos GL ekibi ve mülteciler yemek yiyip doğa yürüyüşü yapma fırsatı buldular. 


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam