24/12/2015 | Yazar: Kaos GL

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile bir araya gelen Kaos GL’den Murat Köylü LGBTİ’lerin haklarının korunması ve desteklenmesine dair Belediye’ye dönük talepleri iletti.

Kaos GL Konak Belediye Başkanı Pekdaş ile görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile bir araya gelen Kaos GL’den Murat Köylü LGBTİ'lerin haklarının korunması ve desteklenmesine dair Belediye'ye dönük talepleri iletti.

Kaos GL Derneği, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile homofobi ve transfobiye karşı mücadelede yerel yönetimlerin rolünü tartışmak için bir araya geldi.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Kaos GL Derneği'nden Murat Köylü'nün bir araya geldiği görüşmeye Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Yürütme Kurulu Üyesi Şehnaz Demirbağ ve Genel Sekreteri Mehmet Kuzu eşlik etti.

Başkanlık makamında yaklaşık bir saat süren görüşme, Konak Kent Konseyi (KKK) yetkililerinin geçtiğimiz Mayıs'ta kurulan KKK-LGBTİ Çalışma Grubu ve gündemi ile ilgili bilgi paylaşımı ile başladı.

Kaos GL'den Köylü, sivil toplum kuruluşu olarak belediyelerle ve yerel siyasetçilerle hedefledikleri işbirliklerine dair CHP'li Pekdaş'a bir özet sundu.

Köylü, belediye bünyesinde kurulacak "eşitlik merkezi" benzeri yapıları diğer tüm toplumsal kesimler gibi lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin de talep ettiğini, böylesi mekanizmaların insan hakları ilkelerinin gündelik hayat içinde somutlaşmasına yarayacak en elverişli mekanizmalardan olduğunu düşündüklerini aktardı.

Köylü, Türkiye'nin en kozmopolit yerleşim bölgelerinden Konak'ta belediyenin sosyal politikaları kapsamında LGBTİ'lerin haklarının korunması ve desteklenmesine dair Belediye'ye dönük talepleri Pekdaş'a iletti.

Başkan Pekdaş, LGBTİ'lerin eşit vatandaşlık taleplerini dikkate aldıklarını, önümüzdeki aylarda Konak'ta LGBTİ'lerin eşitliğine dair çalışmalarda bulunacaklarını ifade etmesinin ardından görüşme sona erdi.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam