17/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dr. Halise Karaarslan Şanlı’nın ‘Ayrımcılığa Karşı Dersler’ine Kaos GL’den Umut Güner ve Ömer Akpınar misafir olarak katıldılar.

Kaos GL ‘Ayrımcılığa Karşı Dersler’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dr. Halise Karaarslan Şanlı’nın “Ayrımcılığa Karşı Dersler”ine Kaos GL’den Umut Güner ve Ömer Akpınar misafir olarak katıldılar. Homofobi ve transfobinin gündelik hayat pratiklerimize nasıl yansıdığı üzerine hem kişisel hem de örgütsel düzeyde deneyimlerini aktardılar. Aynı zamanda Kaos GL’nin son üç yıldır sistematik bir şekilde yürüttüğü medyada ayrımcılık ve homofobi izleme faaliyeti hakkında bilgi verdiler.
 
Öğrencilerin soruları ile devam eden derste, en dikkat edici sorulardan biri, “LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa karşı çıkacak argümanları bulmakta zorlanıyorum, bana ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz” idi.
 
Kaos GL’den Umut Güner, ders sonrasında, kaosgl.org’a son on yıllık süreçte akademinin LGBT bireylere bakış açısını değerlendirdi: “Biz on sene önce aynı sınıfa girdiğimide asla böyle bir soru ile karşılaşmazdık. Heteroseksüel bireyler bu işin politik bir mesele olduğu ve taraf tutmaları gerektiği ve eşcinsel, biseksüel ve translardan yani ezilenlerden yana bir taraf olmaları gerektiğine ilişkin bir tutum geliştirmeleri gerçekten Türkiye’de LGBT hareketin doğru yolda ilerlediğini bize gösteriyor. Aynı derste başka bir arkadaşımız da eşcinsellik sadece seks değil, heteo aşkı nasıl yüceltiyorsak eşcinsel aşk da o kadar yüce ve kutsal” diyerek eşcinsellere yönelik önyargılı tutumları eleştirdi.”
 
Ayrımcılığa Karşı Dersler, bugün kaynağında sınıf, ırk, etnisite, yoksulluk, toplumsal cinsiyet, din, yaş, “yabancı” ya da “azınlık” olma, engelli olma gibi özelliklerin oluşturduğu uzun bir listenin yerleştirilebileceği ayrımcılık, politik olduğu kadar akademik bir sorun olarak da varlığını sürdürmekte.
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam