05/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 29-30 Nisan’da LGBTİ aktivistleri ve mültecileri bir araya getiren bir eğitim düzenliyor.

Kaos GL, mülteci hakları eğitimine çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, 29-30 Nisan’da LGBTİ aktivistleri ve mültecileri bir araya getiren bir eğitim düzenliyor. Katılmak isteyen LGBTİ aktivistlerinin dernek@kaosgldernegi.org üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

Kaos GL, Nisan ayı sonunda iki günlük bir mülteci hakları eğitimi düzenliyor. LGBTİ örgüt temsilcileri ve aktivistlerine açık olan eğitimde LGBTİ mültecilerin yaşadığı sorunların çözüm yolları tartışılacak.

“Mülteci Hakları Eğitimi”, 2017 yılı için Kaos GL ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, 29-30 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Eğitim, Türkiyeli aktivistler ile mültecilerin bir araya gelmesi ve tanışması açısından da bir fırsat olacak.

Nasıl katılabilirim?

Ankara dışından katılmak isteyenlerin yol ve konaklama masraflarının karşılanacağı eğitime 10 Nisan’a kadar başvurmak gerekiyor. Katılımın sınırlı olduğu eğitimde yer almak isteyen LGBTİ aktivistlerinin iletişim bilgileri ve kendilerini tanıttıkları bir mail ile dernek@kaosgldernegi.org adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Eğitimde neler yapılacak?

LGBTİ mültecilerin durumlarını daha iyi anlamak ve farklı şehirlerdeki LGBTİ örgütlerini, LGBTİ mültecilerle dayanışmaya yönlendirmek için fırsat sağlayacak eğitimin ilk günü Türkiye’deki sığınma sistemi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin rolü ve misyonu, mültecilerin genel olarak haklarının mevzuatta nasıl düzenlendiğinin ve pratikte bunun nasıl işlediğinin üzerinde durulacak. Mevcut sistem içerisinde kırılgan grupların nasıl etkilendiğine de değinilecek.

Eğitimin ikinci gününde, LGBTİ mültecilerin Türkiye’deki durumlarının ve maruz bırakıldıkları hak ihlalleri üzerinde durulacak, mevcut sorunlar ile çözüm önerileri tartışılacak. Ayrıca eğitimin ikinci gününde yaşadıkları sorunları LGBTİ mültecilerin kendileri aktaracak. Bu, aynı zamanda Türkiyeli aktivistler ile mültecilerin bir araya gelmesi ve tanışması açısından da bir fırsat olacak.


Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret