12/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin 30. yıl etkinlikleri şimdiye kadar yayınlanmış sayılardan oluşan “It all started with a mailbox...” enstalasyon açılışıyla başladı.

Kaos GL’nin 30. yıl etkinlikleri başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin 30. yıl etkinlikleri, Akademi ve Kültürel Çalışmalar Program Koordinatörü Aylime Aslı Demir’in konuk küratör olarak davet edildiği Duisburg – Essen Üniversitesi Sanat ve Sanat bilimleri Enstitüsü’nde derginin şimdiye kadar yayınlanmış sayılarından oluşan bir enstalasyon açılışıyla başladı.

“It all started with a mailbox” başlığıyla gerçekleşen enstalasyon, Kaos GL’nin ve derginin hikayelerini kapsayan bir çalışma sundu. Bölüm akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta, bir dergi çevresi olarak bir araya gelen ilk kuşak akvitistlerin bir toplumsal hareket inşasında kat ettikleri yollara ve örgütlenme uğraklarına dair bilgi verildi.

1994 yılında Kaos GL dergiyi mümkün kılan “Gay, Lezbiyen ve Anti-heteroseksistlere Çağrı” başlıklı ilanda olası katkıların gönderilebileceği adres olarak duyurulan posta kutusu “Mikelanj P.K 53 Cebeci/Ankara”dan ilham alan enstalasyon, Haziran ayı sonuna kadar üniversitenin sanat bölümünde ziyaret edilebilecek.  

Ziyaret kapsamında gerçekleşen bir diğer etkinlik ise Duisburg – Essen Üniversitesi Sanat ve Sanat Bilimleri Enstitüsü ile PACT Zollverein tarafından düzenlenen konuk sanatçı programları deneyimleri üzerineydi. Etkinlik, Ankara Queer Sanat programı’nın deneyimlerini paylaşmak üzere davet edilen Demir’in yanı sıra, Kunsthaus Mitte’den Thomas Lehmen ve Akademie der Künste der Welt Köln'den Hanitra Wagner ve PACT Zollverein’den Juliane Beck ve Maja Zimmermann’ı ağırladı. Konuk sanatçı programlarının uluslararası boyutları, olanakları, sınırları, özellikleri ve olası potansiyelleri gibi konular tartışıldı.

Enstalasyon Haziran ayına kadar izleyiciye açık olacak.


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam