24/06/2019 | Yazar: Koray Arkadaş

Kaos GL Nisan ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 158 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL Nisan ayında 158 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Nisan ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 158 danışmanlık hizmeti sağladı.

Aralıksız olarak danışmanlık hizmeti vermeye devam eden Kaos GL Nisan ayında yasal haklar ve yükümülükler, hormon kullanım süreci, cinsiyet geçiş süreci, sağlık hakkına erişim, askerlik, Türkiye’ye sığınma gibi konularda toplamda 158 danışmanlık sağladı.

Nisan ayında yapılan Eskişehir ve Denizli saha ziyaretlerinde 36 LGBTİ+ mülteci ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Söz konusu yüz yüze görüşmelerde 76 hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti sağlandı. Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon ve mail yoluyla 35 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 12’sini hukuki danışmanlık, 23’ünü sosyal danışmanlık oluşturdu.

Eskişehir’de ve Denizli’de Farsça konuşan LGBTİ+ mültecilerle birlikte bedenlerin ön planda olduğu drama atölyeleri düzenlendi. Atölyeler oyuncu ve performans sanatçısı Gökçe Yiğitel eşliğinde gerçekleştirildi. Eskişehir’de Iraklı LGBTİ+ mültecilerle bulgulama toplantısı yapıldı. Mersin’de mültecilerle birebir çalışan meslek profesyonellerine yönelik Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Eğitimi düzenlendi.   

Türkiye dışından iletişime geçip Türkiye’ye sığınma başvurusu yapmayı düşünen LGBTİ+’lara mail yoluyla 3 hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti verildi.

Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam etmektedir.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Türkiyeli LGBTİ+’lara Nisan ayında 44 danışmanlık hizmeti sağlandı. 42’si mail, 2’si telefon yoluyla verilen danışmanlıkların konularını askerlik, psikososyal destek, uzman desteğine erişim, hukuki destek, yurt dışına iltica, aile içi şiddet ve akademi oluşturdu.

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

*Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam