18/09/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL dergisi yeni sayısında “Sağ popülizm” dosya konusuyla çıkacak. Yazı göndermek için son tarih 10 Ekim.

Kaos GL, Sağ popülizme karşı queer siyasetin olanaklarını tartışmaya açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL dergisi yeni sayısında “Sağ popülizm” dosya konusuyla çıkacak. Yazı göndermek için son tarih 10 Ekim.

Ankara'da LGBTİ+ yasaklarına rağmen gerçekleşen 8. ODTÜ Onur Yürüyüşü'nden bir kare

Kaos GL dergisi, Kasım – Aralık sayısında Sağ popülizme odaklanacak. 1994 yılından beri aralıksız çıkan dergi, 163. sayısında Sağ popülist siyaset yapma biçimine karşı queer siyasetin olanaklarını tartışmaya açacak.

Yeni sayının çağrı metni şöyle:

“Sağ popülizm neoliberalizmin girdiği krizle, belki daha spesifik olursak 2008 krizinin ve Suriye savaşının tüm dünyayı etkilemesiyle giderek yükselişte. Arka arkaya sıralanmasına son dönemde aşina olduğumuz karizmatik liderlerin elbette ortak pek çok yanı var. Bütün bu karizmatik liderler, örgütlü yapılara karşı nefret duyuyorlar; ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, uluslararası ittifaklara, sendikalara, kendinden olmayan siyasi partilere –ki zaman zaman kendi partilerine de.”

“Bu nefrete de sürekli karşı karşıya kaldığımız iç ve dış düşmanlar söyleminin her an hazır ve nazır bir şekilde karşımıza çıkmasıyla tanıklık ediyoruz. Türkiye özelinde LGBTİ hareketinin bu kadar çok şehirde güçlenmesinin en önemli nedenlerinden birini de kurumsallaşması, uluslararası örgütlerle olan iş birliği olarak görürsek, bütün bunların tehlike altında olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla mücadele çetin bir evreye girmiş gibi görünüyor.  Son siyasi gelişmelerin geleneksel aile ideallerinin yeniden canlandırması da dahil olmak üzere, bu siyaset yapma biçimi homofobik ve anti-feminist gündemlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.”

“Dünyada Sağ Popülist siyaset yapma biçimlerinin neye tekabül ettiğine, LGBTİ ve feminist hareketlere ve bu hareketlerin kaygılarına değinmek, Sağ popülist siyaset yapma biçimine karşı queer siyasetin olanaklarını değerlendirmek istiyoruz bu sayıda. Katkılarınızı 10 Ekim tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.”


Etiketler: medya
İstihdam