22/12/2015 | Yazar: Umut Güner

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum sırasında bir araya gelen Sendika Çalışma Grubu 2016 yılı faaliyetlerini planladı.

Kaos GL Sendika Grubu 2016’da ne yapacak? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum sırasında bir araya gelen Sendika Çalışma Grubu 2016 yılı faaliyetlerini planladı.

Kaos GL Sendika Çalışma Grubu, Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube LGBTİ Komisyonu ve Kıbrıs Türk Öğretmen Sendikası’ndan (KTÖS) sendikacılar bir araya geldi. 2016 yılı içinde yapacakları faaliyetleri değerlendirdi.

Toplantıda çalışma hayatına ilişkin 2015 yılında yapılanlar ve 2016 yılında yapılması planlananları değerlendirildi. 2014 Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’da LGBT’lerin çalışma hakkına için mücadele edeceklerini açıklayan KESK, Tüm-Bel-Sen, SES, Eğitim-Sen ile geçen bir yıllık süreci değerlendirecek buluşmalar organize edilmesine karar verildi.

Kaos GL Sendika Çalışma Grubu 2016 yılı içinde kamu çalışanı LGBTİ’lerin sorunlarını analiz etmeye yönelik bir araştırma yürütecek.

Sendika Çalışma Grubu’na paralel olarak özel sektör alanında LGBTİ’lerin çalışma hayatında maruz kaldığı sorunları görünür kılınması ve özellikle özel sektör firmalarının insan kaynakları politikalarında LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık yapmayacaklarını beyan etmelerine yönelik çalışmalar Kaos GL Derneği tarafından 2016 yılı planları içinde yer alıyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün LGBT’lerin Çalışma Hakkı Projesine aktif olarak destek verilmesine ve Sendikalara yönelik eğitimlerin organizasyonunda Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile birlikte ev sahipliği yapılmasına karar verildi.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam