04/01/2016 | Yazar: Kaos GL
Kaos GL, Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında İstanbul ve Eskişehir’de Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile buluştu.

Kaos GL, Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında İstanbul ve Eskişehir’de Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile buluştu.
Ayrımcılık Karşıtı Ders kapsamında İstanbul’da Maltepe, Yalova, Arel Üniversiteleri ve Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümleriyle ayrımcılık ve sosyal hizmet üzerine konuşuldu.
19 Aralık’ta İstanbul’da Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nin çağrısıyla Maltepe, Arel ve Yalova üniversitelerinden öğrencilerin katılımıyla TMMOB Beyoğlu Şubesi’nde gerçekleşen etkinliğe Kaos GL Derneği’nden Umut Güner ve Sosyal Hizmet Çalışma Grubundan Nazlı Gizem Yıldırım katıldı. Etkinlikte “LGBTİ alanına ilişkin kavramlar ve sıkça sorulan sorular” ve “Sosyal hizmet vakalarının bilgi, beceri ve değer üzerinden ele alınması” konuşuldu.
Kaos GL’den Seçin Tuncel Anadolu Üniversitesi’nden Duru Şahyar’ın dersine konuk oldu. LGBTİ’lerin insan haklarına ilişkin yaşadıkları sorunlar ve sıkça sorulan sorular atölyesi yapıldı.
Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?
Kaos GL Derneği, “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrencilerle bir araya geliyor. Dernek, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak amacıyla “sıkça sorulan sorular” atölyeleri düzenliyor.
LGBT’lerin sorunları farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi bölümlerinde dernek aracılığıyla görünür kılınıyor.
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir.
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.
Etiketler: insan hakları, eğitim