21/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Pazar günü Urfa’da psikolojik danışman ve rehberlerle bir araya geldi.

Kaos GL Urfa’da Öğretmenlerle Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Pazar günü Urfa’da psikolojik danışman ve rehberlerle bir araya geldi. 20 öğretmenin katıldığı etkinlikte LGBT öğrencilerin eğitim alanında yaşadığı sorunların tartışıldı. Eğitim-Sen’de yapılan etkinliğe Kaos GL Derneği’nden Ali Erol, Berna Savcı, Seçin Tuncel, Umut Güner ve Zehra Tosun katıldı.
 
Eğitimin ilk kısmında Ali Erol ayrımcılık ve dışlama pratikleri açısından LGBT’lerin eğitim alanında yaşadıkları sorunları ve Kaos GL mücadelesini anlattı. Zehra Tosun ve Umut Güner, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ait tanımlar ve kavramları yönelik bir atölye yaptılar. Ön yargılar ve yanlış bilinen doğruları irdelendiği atölye katılımcıların sorularıyla ilerledi. Berna Savcı ise, rehber öğretmenlerin meslek hayatında karşılaştıkları sorunlar ve LGBT öğrencilerle karşılaşmaları üzerinden öğretmenlerin sorularını yanıtladı.
 
Rehberlik Servisleri Öğrencilere Alan Açmalı
Bir katılımcının bir öğrencisinde eşcinsel yönelim fark etmesi ve konuyu aileyle görüşmesinin ardından öğrencinin okuldan alındığını anlatması üzerine ailelerle nasıl görüşülebileceği üzerinde duruldu.  
 
Rehabilitasyon merkezinde çalışan bir rehber öğretmenin zihinsel engelli ve eşcinsel olduğunu düşündüğü çocuğa nasıl yaklaşması gerektiğiyle ilgili sorusu ve başka bir katılımcı rehber öğretmenin öğrencisinin intiharından bahsetmesi üzerine öğretmenlerin tutum ve davranışlarının ne tür etkilerinin olduğundan bahsedildi.
 
Etkinlikte rehberlik servislerinin öğrenciler için bir tehdit değil, onların rahat olabilecekleri bir alan olması gerektiği vurgulandı.
 
Urfa’daki eğitime Friedrich Ebert Vakfı katkı sundu. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam