26/04/2024 | Yazar: Defne Güzel

Kaos GL 20 Nisan’da Antalya’da LGBTİ+ aktivistleri ve örgütleriyle bir araya geldi. Antalya Onur Haftası Komitesi, Özgür Kanatlar ve Akdeniz Antalya Aileleri Grubu ile Antalyalı LGBTİ+ aktivistleri örgütlenmenin olanaklarını konuştu.

Kaos GL ve 17 Mayıs dernekleri Antalya’da LGBTİ+ aktivistleri ve örgütlerle bir araya geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

20 Nisan’da Antalya Eğitim-Sen binasında gerçekleşen etkinlikte Antalya’nın örgütlenme tarihi konuşuldu. Antalya örgütlenmesinin yanı sıra Antalya’ya özgü sorunlar ve ihtiyaçlar da toplantının gündemiydi.

Aktivistler Antalya’da örgütlenmenin zorluklarıyla birlikte Antalya’nın örgütlenmede yaşadığı çeşitliliğin de bir potansiyel barındırdığını aktardı. Türkiye’de yaşanan korku ve baskı iklimi Antalya’ya da yansırken örgütlenmeyi güçlendirmek için etkinlikleri arttırmak, kesişimsel alanlarla ilişkilenmek ve yerel idarelerle ortaklıkları arttırmak da örgütlenmeyi güçlendirme konusunda önerileri oluşturdu.

Toplantı Kaos GL ve 17 Mayıs derneklerinin işbirliğini arttırmada ne gibi bir rol oynayabileceği üzerine gerçekleşen tartışmanın ardından sonlandı.

Daha önce Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantılar, Diyarbakır ve Adana ile devam edecek.


Etiketler: insan hakları
İstihdam