22/12/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, dünyaca ünlü makarna ve gıda şirketi Barilla’nın Türkiye Genel Merkezi çalışanlarıyla homofobi ve transfobi atölyesi yaptı.

Kaos GL ve Barilla’dan ayrımcılığa karşı atölye Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, dünyaca ünlü makarna ve gıda şirketi Barilla’nın Türkiye Genel Merkezi çalışanlarıyla homofobi ve transfobi atölyesi yaptı.

Geçtiğimiz günlerde “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” raporunu iş dünyası temsilcilerine sunan Kaos GL Derneği, özel sektörle homofobi ve transfobiye karşı bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Kaos GL, İtalyan makarna ve gıda şirketi Barilla çalışanlarıyla homofobi, transfobi ve çalışma hayatında ayrımcılığa karşı atölye yaptı. Dernekten Seçin Tuncel ve Yıldız Tar, Barilla’nın İstanbul’daki Türkiye Genel Merkezi çalışanlarıyla bir araya geldi.

Seçin Tuncel, Kaos GL’nin çalışma alanları ve 21 yıllık eşitlik mücadelesini aktardığı sunumunda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin temel kavramlar hakkında bilgi verdi. Homofobi ve transfobinin herkesin meselesi olduğunun altını çizen Tuncel, “Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir sloganımız bir temenninin ötesinde hayatın gerçeği” dedi.

Yıldız Tar ise çalışma hayatında ayrımcılığın çoğu zaman görünmez kılındığını belirterek, “Yaşamın her alanına ve dönemine yayılan ayrımcılık istihdamdan kariyere çalışma hayatının birçok aşamasında LGBTİ’lerin diğer çalışma arkadaşlarıyla eşit koşullarda olmasının önüne geçiyor” diye belirtti.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı atölye cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin ‘sık sorulan sorular’ın cevaplanması ve tartışmalarla devam etti.

Kaos GL 2016 yılında Barilla’nın Bolu’daki fabrikasında da atölye yapacak.

“Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” raporuna ulaşmak için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam