29/09/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’ı makamında ziyaret etti. Belediye’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin’in de katıldığı görüşmede ilişkileri güçlendirme kararı alındı.

Kaos GL, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’ı makamında ziyaret etti. Belediye’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin’in de katıldığı görüşmede ilişkileri güçlendirme kararı alındı.
 
Çankaya Belediyesi’ndeki buluşmaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin, Toplumsal Dayanışma Merkezi’nden Ferza Yiğit ile Kaos GL temsilcileri Hayriye Kara ve Murat Köylü katıldı.
 
Kaos GL temsilcileri, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve nefret suçlarına dair yasal düzenlemelere dair ihtiyacın gündeme taşınma süreçlerindeki tutumu nedeniyle CHP’ye teşekkür ederek, tüm siyasi iktidar temsilcileri ve kamu yetkililerinden benzer siyasi irade ve liderlik beklediklerini söylediler. 
 
Kara ve Köylü, modern ve sonrası dönemde lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireylerin çoğunlukçu siyasetlere karşı emekçiler, kadınlar, engelliler, çocuk ve gençlik hakları savunucuları ile benzeşir özelliklerde hak mücadelesi verdiğini anımsatarak, yerel yönetimlerle işbirliğinin sosyal kazanımlardaki öneminin altını çizdiler.
 
Temsilciler, Türkiye’nin en eski cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim eşitliği mücadelesi veren örgütlerinden Kaos GL’nin güncel programlarına dair bilgi verdiler; Çankaya Belediyesi’nden ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı katkı sunma olanaklarının zenginleştirilmesini umduklarını söylediler. Kaos GL Mülteci Programı Koordinatörü Hayriye Kara, mevzuatın ve politikaların mültecileri de kapsayan bir çerçevede ele alınması gerektiğini özellikle vurguladı.
 
Kaos GL’nin talebini “yeni toplumcu belediye” anlayışı dahilinde sorumluluk ile karşıladıklarını belirten Başkan Yardımcısı Eser Atak, yaşanılan yoğun ayrımcılık ve şiddet ortamından etkilendiklerini ve yapısal yaklaşım odaklı çoğulcu çözümün parçası olmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Atak, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin doğru bilginin yaygınlaşması için Toplumsal Dayanışma Merkezleri’nde (TODAM) seminer ve sunum olanakları yaratılabileceğini, bununla birlikte Gazete Çankaya’nın da etkin bir ortam olarak kullanılabileceğini ifade etti.
 
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin ise, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğine dair sosyal önyargıların, yanlış bilgilenimin giderilmesi için Belediye adına lojistik katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Tekin, LGBT bireylerin insan onurunu koruma ve sosyal barışı sağlamayı amaçlayan sosyal ve kültürel etkinlikler bağlamında Kaos GL ile dayanışma içinde olacaklarını sözlerine ekledi.
 
Yaklaşık bir saat süren görüşme, Kaos GL’nin bu sene ilk kez 10 Aralık İnsan Hakları Günü haftasında düzenleyeceği “Ayrımcılıklara Karşı Uluslararası Sempozyum” açılışını Belediye Başkanlığı’nın onurlandırma ricasını iletmesiyle sona erdi. Sempozyum’a çok sayıda milletvekili, siyasi parti yetkilisi;  Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği gibi uluslararası yapılardan ve büyükelçiliklerinden temsilciler ile alanda çalışmaları bulunan akademisyenin konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam