27/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin insan hakları eğitimi kapsamında yürüttüğü programlarının bu dönemki çalışması 14 Nisan Cumartesi günü İstanbul’da Eğitim-Sen’in 3 nolu şubesinde yapıldı.

Kaos GL ve Eğitim-Sen İstanbul’da Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’nin insan hakları eğitimi kapsamında yürüttüğü programlarının bu dönemki çalışması 14 Nisan Cumartesi günü İstanbul’da Eğitim-Sen’in 3 nolu şubesinde yapıldı. Ankara ve Diyarbakır’dan sonra İstanbul’da gerçekleştirilen eğitim, Eğitim-Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 

Kaos GL derneğinden Remzi Altunpolat Koas GL derneğinin çalışma alanlarında eğitimin önemini belirtti. Eğitim-Sen ve Kaos GL’nin ortaklaştığı eğitimlerde Eğitim-Sen’li öğretmenlerin LGBT öğrenciler ile çalışmada ne kadar önemli bir rehber olduklarını belirten bir sunum gerçekleştirdi.
 
Ege Üniversitesi Sosyal Psikoloji Bölümünden Dr. Melek Göregenli “Ayrımcılık ve Homofobi” başlığı altında ayrımcılık kavramını ve homofobinin ideolojik şekillenişi üzerine bir sunum yaptı. Son olarak oturuma katılan Ege Üniversitesi’nden Sosyal Psikolog Melek Göregenli ise homofobinin toplumda bir ideoloji olduğunu belirtti. Toplumda yaşanan ayrımcılıkların homojen olmadığını ve homofobinin oluşturduğu ayrıcılığın ayrımcılıkların anası olduğu bir gün bu ayrımcılık sona erirse ayrımcılıkların biteceğini belirti.
 
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yasemin Şafak ise “Okullarda LGBT öğrenciler ve Aileleri” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yasemin Şafak ayrımcılığın toplum düzeyinde farlıklık gösterdiğini anlatan bir empati aktivitesi ile başladı. Öğretmenlerin duygularını aktardığı aktivite sonrası okullarda öğretmen ve LGBT öğrencilerin ilişkilerinde yapılabileceklerle ilgili bir sunumu aktardı.
 
“LGBT Öğrencimize destek sunmak neden önemli?”, “Öğrenci ile yapılacak çalışmalar”, “Öğrencinin Ailesi ile yapılacak çalışmalar”, “Okul İdaresi, Öğretmenler ve Diğer öğrenciler ile yapılacak çalışmalar” başlıkları altında öğretmen ve LGBT öğrencilerin ilişkilerinde dikkat edilecek noktalara değindi.
 
Kaos GL’nin insan hakları ve LGBT bireyler başlığıyla ele aldığı eğitim Eğitim-Sen’li öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi. Programın sonundaki yorum ve söyleşi bölümünde katılımcı öğretmenler, öğretmen ve LGBT öğrenci ilişkilerinde karşılaşılan sorunlar için yol gösterici bir çalışma olduğu ve bu çalışmaların tekrarlanmasını istediklerini belirttiler. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam