25/12/2012 | Yazar: Emre Özdemir

Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde dergi, broşür koyulması amaçlı duvarlara yapılan bölmelerde Kaos GL ve Lambda İstanbul’un broşürlerine yer yok

Kaos GL ve Lambda Broşürlerine Lisede Yer Yok! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde dergi, broşür koyulması amaçlı duvarlara yapılan bölmelerde Kaos GL ve Lambda İstanbul’un broşürlerine yer yok
 
Kaos GL’nin “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” adlı broşürü ve Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nin tanıtım broşürünü okuduğu lisedeki dergi, broşür koyulması amaçlı yaptırılan bölmelere koymak isteyen öğrenci okul müdürünün engeliyle karşılaştı.

Okul müdürü Hakan Nazlı, bu broşürlerin “okula girmesinin dahi yasak” olduğunu söyledi. Müdür, böyle bir şeyin kesinlikle olamayacağını söylerken “Nasıl erotik dergi getirilemiyorsa...” gibi ifadeler de kullandı. Daha sonra bu broşürlerin yasal olduğunu ve koyulmasında ne gibi bir sakınca olduğunu soran öğrenciye “bıçak” gibi bir örnekle yanıt veren müdür “Bıçak da yasal, ama okula sokulamaz” gibi kesici, delici bir madde ile broşürleri özdeşleştirdi. Bıçakla kâğıdın arasındaki farkı açıklayan öğrenciye de son çare olarak siyasi broşürlerden örnek verip mevzuyu kapattı!
 
Broşürlere el koymaya kalkışan müdür, öğrencinin itirazı üzerine, “hiç kimseye göstermemesi ve bir daha okula sokmaması” telkiniyle broşürleri öğrenciye geri verdi.
Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi Müdürü Hakan Nazlı, öğrenciyi odasından şu cümleyle uğurladı: “Bu konuşma hiç olmadı.”
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam