26/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Pembe Hayat, ‘Homofobi bahane, faşizm şahane’ başlıklı bir açıklama yayınladı.

Kaos GL ve Pembe Hayat: Barış Sulu ve HDP’ye nefreti kınıyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL ve Pembe Hayat, “Homofobi bahane, faşizm şahane” başlıklı bir açıklama yayınlayarak milletvekili adayı LGBT aktivisti Barış Sulu’ya ve HDP’ye yönelik medyadaki nefret söylemini kınadı.
 
Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir 6. sıra Milletvekili Adayı Barış Sulu’nun LGBT aktivisti kimliğinden ötürü nefret söylemine maruz kalmasını kınadı.
 
Sulu’nun Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi yayın organları tarafından HDP’yi karalama kampanyalarına alet edildiğini vurgulayan dernekler, “Halkların Demokratik Partisi’ne ve Eskişehir 6. Sıra Milletvekili Adayı Barış Sulu’ya yönelik nefret söylemini kınıyoruz” dedi.
 
Dernekler Sulu’nun sadece “eşcinsel evlilik” değil birçok alanda LGBTİ haklarını savunduğunu belirtirken, “Halkların Demokratik Partisi ise, LGBT haklarını ilk kez savunmuyor. Halkların Demokratik Partisi’nin kurucu öğelerinden biri olan Barış ve Demokrasi Partisi, TBMM’in gündemine ilk kez LGBT haklarını taşıyan partidir” dedi.
 
Derneklerin “Homofobi bahane, faşizm şahane” başlıklı açıklamasının tam metni şöyle:
 
Homofobi bahane faşizm şahane!
 
“Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir 6. Sıra Milletvekili Adayı Barış Sulu, LGBT aktivisti kimliği nedeniyle Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi medya organları tarafından HPD’yi karalama kampanyasına alet ediliyor.
 
“Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV haberlerinde Barış Sulu’nun LGBT aktivizmi içinde yürüttüğü kampanyalar cımbızlanıp HDP’in insan hakları bakışında bölgeden bölgeye farklılık gösteriyormuş gibi bir algı yaratılıyor.
 
Barış Sulu LGBT hakları için mücadele ediyor
 
“Eşcinsel, biseksüel ve transların eşit sosyal hakları için mücadele eden Barış Sulu sadece “eşcinsellerin evlilik” hakkı için mücadele etmiyor, transeksüelliğin hastalık kategorisinden çıkartılması için yürütülen uluslararası kampanyayı Pembe Hayat Derneği ve T-Der’de aktif olarak yürüttü. Eşcinsel ve translara yönelik nefret cinayetlerinin durdurulması için Pembe Hayat Derneği tarafından başlatılan “Bize bir yasa lazım” kampanyasının da örgütleyicilerindendir.
 
“Yandaş medya ayrımcı ve nefret ideolojisini besleyerek eşcinsel, biseksüel ve transların insan hakları mücadelesini görmezden gelmeye devam edecektir.
 
“Türkiye’de eşcinsel, biseksüel ve transların eşit yurttaşlık talepleriyle 2000’li yılların başından beri yürüttüğü anayasa çalışmalarını, ayrımcılık mevzuatı ve eşitlik kurulu çalışmalarını görmezden gelecektir. 
 
HDP, LGBT haklarını ilk kez savunmuyor
 
“Halkların Demokratik Partisi ise, LGBT haklarını ilk kez savunmuyor. Halkların Demokratik Partisi’nin kurucu öğelerinden biri olan Barış ve Demokrasi Partisi, TBMM’in gündemine ilk kez LGBT haklarını taşıyan partidir.
 
“Halkların Demokratik Partisi’ne ve Eskişehir 6. Sıra Milletvekili Adayı Barış Sulu’ya yönelik nefret söylemini kınıyoruz.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam