27/10/2016 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ hakları atölyeleri cinsel sağlık konusuyla başladı.

Kaos GL ve Pembe Hayat gönüllüleriyle LGBTİ hakları atölyeleri başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Pembe Hayat gönüllü, sosyal hizmet stajyeri ve danışmanlarının katıldığı LGBTİ hakları atölyeleri cinsel sağlık konusuyla başladı.

Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerindeki gönüllüler, sosyal hizmet stajyerleri, danışma hizmeti veren uzmanlara dönük LGBTİ hakları atölyeleri başladı. Yeni dönemin ilk atölyesinde cinsel sağlık danışmanlığı, HIV ve AIDS üzerine konuşuldu.

Kaos GL HIV/AIDS danışmanı Hasan Andreas Atik sunumunda; HIV ve AIDS konusunda doğru bilinen yanlışları, bulaş yollarını, korunma yöntemleri ve danışmanlık deneyimlerini paylaştı. Sağlık alanında çalışan personelin HIV ve AIDS konusunda yeterli donanıma sahip olmaması sebebiyle sağlık profesyonelleri açısından bir önyargı oluştuğuna dikkat çekti.

Toplantının devamında HIV ile yaşayan ebeveynlerin çocuk sahibi olması konusunda mevcut koşullar ve tedavi yöntemleri hakkında konuşuldu.

Atik; danışmanlık sürecinde öncelikli olanın danışanın kendini güvende hissetmesi, yalnız olmadığının farkına vardırılması olduğunu vurguladı.

Sunumun sonunda katılımcılardan gelen sorunların yanıtlanmasıyla atölye son buldu. 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam