24/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Tacize, Tecavüze, Şiddete ve Nefrete Susmuyoruz!

Kaos GL ve Pembe Hayat: "25 Kasım’da Yürüyoruz!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri nefret, tecavüz, taciz, ifşa ve polis şiddeti suçlarına dikkat çekmek için tüm lezbiyenleri, biseksüel ve trans kadınları 25 Kasım Yürüyüşü’ne çağırdı.
 
Yayınlanan çağrı şu şekilde: 
 
Tacize, Tecavüze, Şiddete ve Nefrete
Susmuyoruz! 25 Kasım’da Yürüyoruz!
 
Lezbiyen ve biseksüel kimliklerimizi, dört duvar arasında yaşamayı reddediyoruz! Değersizleştirilen kimliklerimizi, eril ellerden çekip alıyoruz; kendi kelimelerimizle kendimizi anlatıyoruz. Bizleri bilmemenizi, görmemenizi ve görmezden gelmenizi, bir şiddet türü olarak deşifre ediyoruz. Kadınlığımızı, kadın kadına aşklarımızla harmanlıyoruz!
 
Trans kimliklerimizi, canavarlaştırmanıza ses çıkarıyoruz. Bedenlerimizi tıbbileştirmenize karşı duruyoruz. Sokaklardan itilen kimliklerimizle, işte aynı sokaklarda karşınıza çıkıyoruz! Kim olduğumuza ve taşıdığımız bedenlere yönelik tacizlere ve tecavüzlere, asla suskun kalmıyoruz!
 
Kadınlar olarak, hayatlarımızın her alanında gördüğümüz şiddetin mücadelesinin simgesi olan “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olan 25 Kasım Cuma günü, saat 17.30’da Yüksel Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne meşalelerimizle yürüyoruz.
 
Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri olarak, nefret, tecavüz, taciz, ifşa ve polis şiddeti suçlarına dikkat çekmek, hayatın her alanında karşımıza çıkan ve medyadan adli birimlere kadar bizi sarmalayan şiddete “Dur!” demek için tüm lezbiyenleri, biseksüel ve trans kadınları olarak 25 Kasım Yürüyüşü’ne çağırıyoruz.
 

Etiketler: kadın
İstihdam