29/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Onur Yürüyüşü’nde işkence ve kötü muamele görenleri ‘Ayrımcılığa Uğradım’ websitesi üzerinden kendisine başvurmaya çağırıyor. Dernek, mağdurlara hukuki destek verecek.

Kaos GL, Onur Yürüyüşü’nde işkence ve kötü muamele görenleri “Ayrımcılığa Uğradım” websitesi üzerinden kendisine başvurmaya çağırıyor. Dernek, mağdurlara hukuki destek verecek.
 
Fotoğraf: Şener Yılmaz Aslan
 
Kaos GL Derneği, İstanbul’daki Onur Yürüyüşü’nde polis saldırısı sonucu işkence ve kötü muamele görenlere hukuki destek verecek.
 
Stratejik Davalama Ağı kapsamında mağdurlara hukuki destek vereceğini ilan eden dernek, işkence ve kötü muamele görenleri “Ayrımcılığa Uğradım” websitesindeki formu doldurarak kendileri ile iletişime geçmeye çağırıyor.
 
 
Ayrımcılığa Uğradım websitesi nedir?
 
Kaos GL Derneği ile Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı’nın (TOHAV) birlikte yürüttüğü “Çeşitlilik ve Stratejik Davalama Ağı” projesi kapsamında “Ayrımcılığa Uğradım” websitesi Ocak ayında açıldı.
 
Yasal mevzuat, ayrımcılık konusunda düzenlemeler ve yurttaşlık haklarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı websitesi üzerinden, ayrımcılığa uğrayan kişiler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak başvuruda bulunabiliyor.
 
Çeşitlilik ve Stratejik Davalama Ağı nedir?
 
Çeşitlilik ve Stratejik Davalama Ağı, sivil toplum örgütlerini ve sivil toplum aktivistlerini ayrımcılık karşıtlığı için işbirliği ve beraberlik halinde yürütülecek bir ortak eylemle birleştirmenin yollarını keşfetmeyi hedefliyor.
 
Proje çerçevesinde hukuki yardım, stratejik davalama ve hakların takibi gibi insan hakları koruma mekanizmaları konusunda beceri ve deneyimler paylaşılacak. Buna paralel olarak proje süresince sivil toplum örgütlerinin ulaşılması güç kurbanlara ve mağdurlara ulaşma becerisi artırılacak, yargı ve diğer savunuculuk mekanizmalarına erişim konusunda kapasiteleri güçlendirilecek, çoklu ayrımcılık temelinde hakları ihlal edilen, aşırı marjinalleştirilmiş, sorunları geleneksel insan hakları gündeminde yeterince ele alınmayan kişilerin vakaları görünür kılınacak.
 
*“Çeşitlilik ve Stratejik Davalama Ağı” projesi AB Delegasyonu Sivil Düşün Programının desteği ile yapılmaktadır.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam