13/11/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL dergisi senenin son sayısında ‘İnterseks’ dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL’nin "İnterseks" sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL dergisi senenin son sayısında “İnterseks” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL dergisinin 157. sayısı “İnterseks” dosya konusuyla kitapçılarda. Kaos GL “İnterseks” temasıyla çıkan Kasım-Aralık sayısında interseks varyasyonlarına, intersekslerin maruz bırakıldığı sosyal ve tıbbi yaptırımlara, eğitime ve sağlığa erişim haklarının nasıl gasp edildiğine, çalışmaya hayatlarında ve hayatın her alanında dayatılan “zorunlu”luklara değiniyor.

Sayıda; fiziken ikili cinsiyet rejimi tarafından cinsiyetlendirilmiş ve kültürel olarak toplumsal cinsiyetli bedenleri bozan Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarından interseks aktivistlerin deneyimleri yer alıyor.

Derginin kapak ve umum bölümlerinde ise Kemal Özen’in eserlerine yer verildi.

Dergiye; online aboneler dergi websitesinden ulaşabilir. Basılı halini edinmek isteyenler ise önümüzdeki bu haftadan itibaren kitapçılardan yeni sayıyı satın alabilirler.

Dergiye kimler yazdı?

InterAct örgütünün hazırlamış olduğu “ailemizin, arkadaşlarımızın, doktorlarımızın ne bilmesini istiyoruz?” broşürlerinin çevirilerinin yer aldığı İnterseks dosyasına aynı zamanda Gamze Akçay Oruç, Özde Çakmak, Can Sönmez, Caner Yavuz, Belgin Günay, Demhat Aksoy, Georgiann Davis, Şerife, Gözde Demirbilek, Neşe Öztürk, Kristian Randjelovic, Damla Umut Uzun, Ege Lucius ve Caner Yavuz yazdı.

Derginin dosya dışı gündem bölümüne ise Süreyya Karacabey, Funda Şenol Cantek, Ömer Akpınar, Yıldız Tar, Semih Özkarakaş, Hakan Özkan, Ayta Sözeri ve Umut Güner katkılarda bulundu.

Bir sonraki sayı: Türcülük

1994 yılından beri yayın hayatına devam eden Kaos GL dergisi 24. yılındaki ilk sayısında türcülüğe odaklanacak. Derginin Ocak-Şubat 2018 sayısının dosya konusu “Türcülük”. Dergiye katkı sunmak isteyenler 10 Aralık tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine yazılarını iletebilir.

Kaos GL Dergi'ye basılı ya da internet üzerinden erişmek için abone olabilir ya da bu bağlantıda bulacağınız kitabevlerini ziyaret edebilirsiniz. 


Etiketler: medya
İstihdam