21/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Ali Erol, Başkent Üniversitesi Hemşirelik öğrencilerine ‘Cinsel Yönelimler’i anlattı.

Kaos GL’den Hemşirelik öğrencilerine cinsel yönelimler dersi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Ali Erol, Başkent Üniversitesi Hemşirelik öğrencilerine “Cinsel Yönelimler”i anlattı.

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü’nün “Cinsel Sağlık” dersinin konularından “Cinsel Yönelimler”, Kaos GL ile işlendi.

Prof. Dr. Lale Taşkın’ın daveti üzerine, Başkent Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nde dün (20 Nisan) yapılan derse Kaos GL’den Ali Erol katıldı.

Derse cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve toplumsal cinsiyeti anlatarak başlayan Erol, ardından LGBTİ’nin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) açılımını yaptı.

Psikologlar, psikiyatrlar ve diğer sağlık uzmanlarının eşcinselliğin hastalık, zihinsel bozukluk ya da duygusal bir problem olmadığında hemfikir olduklarını paylaşan Erol, “neden arama” tartışmalarını ve eşcinselliğin hastalık sınıflandırmalarından tam olarak çıkarılmasının kademelerini aktardı.

Hastalıktan hak talebine, inkardan eşitlik mücadelesine…

Hastalıktan hak talebine, inkardan tanınma ve eşitlik mücadelesine LGBT’lerin kat ettiği süreçte ortaya çıkan ayrımcılıklara da değinen Erol, homofobi, transfobi ve heteroseksizmin işleyişlerini anlattı.

Psikiyatri ve psikolojinin ardından nihayet Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 17 Mayıs 1990 tarihinde eşcinselliği zihinsel hastalıklar listesinden çıkardığını belirten Ali Erol, bu vesileyle 17 Mayıs tarihinin Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün olarak tahsis edildiğini,

Kaos GL’nin de her yıl 17 Mayıs haftasında “Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma” adı altında bir organizasyon yaptığını paylaştı.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler’in kampüsünüze gelmesini ister misiniz?


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam