05/05/2017 | Yazar: Kaos GL

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde ‘Cinsel Sağlık’ dersleri Kaos GL’nin katkılarıyla yapıldı.

Kaos GL’den Hemşirelik öğrencilerine ‘cinsel yönelimler’ dersi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde “Cinsel Sağlık” dersleri Kaos GL’nin katkılarıyla yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde “Cinsel Sağlık” dersinin “cinsel yönelimler” konusu Kaos GL’nin katkılarıyla işlendi.

Kaos GL’den Ali Erol’un konuk olduğu “Cinsel Sağlık” dersinin ilkine, 2 Mayıs Salı günü, birinci sınıf öğrencileri; 4 Mayıs Perşembe günü ise ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katıldılar.

Lisans öğrencilerinin seçmeli ders olarak aldığı iki şubeli "Cinsel Sağlık" dersinin "cinsel yönelimler" bölümünü işleyen Erol, cinsel yönelimin yanı sıra, cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinsiyet kimliği çerçevesinde LGBTİ varoluşları anlattı.

Dersin akışında trans kimlikler ve cinsiyet geçiş süreçlerinin işleyişi ile interseks konusu aktarılırken, öğrenciler de kendi klinik tanıklıklarını paylaştılar.

Hastalıktan hak talebine, inkardan tanınma ve eşitlik mücadelesine LGBTİ’lerin kat ettiği süreçte ortaya çıkan ayrımcılıklara da değinen Erol, homofobi, transfobi ve heteroseksizmin işleyişini anlattı.

Psikiyatri ve psikolojinin ardından nihayet Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 17 Mayıs 1990 tarihinde eşcinselliği zihinsel hastalıklar listesinden çıkardığını belirten Ali Erol, bu vesileyle 17 Mayıs tarihinin Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün olarak tahsis edildiğini, Kaos GL’nin de her yıl 17 Mayıs haftasında “Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma” adı altında bir organizasyon yaptığını paylaştı.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler’in kampüsünüze gelmesini ister misiniz?


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam