29/08/2007 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Meclis'teki kadın milletvekillerine göndereceği mektupla yeni görevlerinde başarılar diliyor ve lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel yurttaşların sorunlarının Me

Kaos GL, Meclis'teki kadın milletvekillerine göndereceği mektupla yeni görevlerinde başarılar diliyor ve lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel yurttaşların sorunlarının Meclis gündemine taşınması konusundaki beklentilerini dile getiriyor.

Kaos GL adına kadın milletvekillerine gönderilecek olan mektup:

Sayın Milletvekili,

Yeni görevinizden dolayı sizi kutlar, Meclis’teki çalışmalarınızda başarılar dileriz.

‘Erkeklerin er meydanı’ olan siyasette kadın milletvekili olmanın, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele etmenin zor olduğunu biliyoruz. Bunun yanında, bu eşitsizlikten en çok zarar görenlerin kadınlar ve eşcinseller olduğu bilinciyle, eşcinsellerin yok sayıldığı bir toplumda eşcinselleri öncelikli dinleyecek kişilerin de toplumsal cinsiyet duyarlılığına sahip kadın milletvekilleri olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye’de eşcinseller aile, çalışma hayatı, eğitim, sağlık, hukuk alanlarında insan haklarına ihlallerine maruz kalmakta ve ayrımcılığa uğramaktadır. Kaos GL olarak eşcinsellerin yaşamın her alanında uğradığı ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, şiddete karşı çıkarken, Türkiye’deki kadın hareketiyle de yan yana gelerek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerleşmesi, homofobiyle mücadelenin yaygınlaşması için çalışıyoruz.

Kadınların sorunlarını Meclise taşırken toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinden politika yapacağınıza olan inancımızla lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel yurttaşların sorunlarını ve eşcinsel örgütlerin taleplerini Meclis gündemine taşıyacağınıza inanıyoruz.

Meclis’in bu döneminin ve hükümetin icraatlarının, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylere yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kalkacağı bir dönem olması dileklerimizle, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.


Kaos GL Derneği adına

Burcu Ersoy

Genel Başkan Yardımcısı



Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam