16/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, kamu çalışanı LGBTİ’lerin sorunlarını görünür kılmak için anket çalışmasına bekliyor.

Kaos GL’den kamu çalışanı LGBTİ’lerin sorunları anketi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, kamu çalışanı LGBTİ’lerin sorunlarını görünür kılmak için anket çalışmasına bekliyor.

Kaos GL Derneği, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) çalışanların Türkiye'nin kamu sektörü istihdamındaki durumunu anlamak için anket çalışması başlattı. LGBTİ’lerin işgücü piyasasına tam, eşit ve özgür katılımlarının sağlanması çabalarına katkı sağlaması beklenen anket kapsamında en az 40’ı yüz yüze olmak üzere 80 kişiye ulaşmak hedefleniyor.

Anket sonuçları LGBTİ kamu çalışanlarının sorunlarının ve öncelikli gereksinimlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak.

Bilgiler analiz edildikten sonra bir durum değerlendirme raporu hazırlanacak. Söz konusu rapor, kamu sektörünün ve sivil toplumun farkındalık artırma ve kapasite geliştirme etkinliklerine bilgi zemini oluşturacak; LGBTİ çalışanları kapsayan istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesi için harcanan çabalara destek olacak.

Ankete katılmak için tıklayınız.

Peki ya özel sektör?

Kaos GL’nin çalışma hayatına ilişkin çalışmaları kamu sektörüyle sınırlı değil. Dernek, senelerdir yürüttüğü çalışmaların yanı sıra geçtiğimiz Aralık ayında özel sektörde yaşanan sorunları gözler önüne seren bir araştırma raporu da yayınladı.

“Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” araştırması çalışma hayatında ayrımcılığı gözler önüne seriyor. Katılımcıların sadece yüzde 22’si işyerinde açık kimliğiyle çalışabilirken, ayrımcılık iş görüşmelerinden terfiye birçok alanda LGBTİ’leri hedef alıyor. Katılımcıların önerileri ise bilgilendirme toplantıları, kurumsal çözümler ve yasal düzenlemeler.

“Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” araştırması hakkında bilgi almak için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam