13/11/2008 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL’nin ‘İslam ve Eşcinsellik’ konulu 103. sayısı çıktı.

Kaos GL’den ‘İslam ve Eşcinsellik’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL’nin ‘İslam ve Eşcinsellik’ konulu 103. sayısı çıktı. Gey İmam Muhsin Hendricks’in Lut kavmiyle ilgili inanışları altüst eden araştırmasını da yayımlayan dergi, kapağına Umay Umay’ı taşıyor.




Kaos GL dergisi 103. sayısında yan yana gelmesi adeta tabu sayılan iki kavramı, İslam ve eşcinselliği buluşturarak bir dosya hazırladı. Eşcinsellerin İslam diniyle olan ilişkisini masaya yatıran dergide gey İmam Muhsin Hendricks’le yapılmış bir söyleşi de yer alıyor. Hendricks’in hem eşcinsel hem de din insanı kimliğiyle verdiği söyleşi kadar, Lut kavmine dair inanışları tersine çeviren araştırması da ilgi çekiyor.

Dosyada, Türkiye’de imamlık yapan bir eşcinselle yapılmış söyleşinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘İslam dininin eşcinselliğe bakışı nedir’ sorusuna verdiği yanıt da tartışma yaratacak.

yıllar sonra umay umay

Kaos GL’nin kapağına taşıdığı Umay Umay yıllar sonra ilk söyleşisiyle karşımızda. Çağlar Yerlikaya’nın söyleştiği Umay Umay aşktan müziğe, sözcüklerden yalnızlığa özlediğimiz güncelerini Kaos GL okurlarıyla paylaşıyor.

cemil ipekçi’yle samimi söyleşi

Bir dönem ‘Muhafazakar eşcinselim’ sözleriyle Türkiye’nin gündemine oturan modacı Cemil İpekçi de Kaos GL dergisinde. Kürşad Kahramanoğlu’nun yaptığı söyleşide İpekçi özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulunuyor.

odakta eylemler var

Travesti ve transeksüellere yönelik sistemli saldırılarda bulunan ‘Eryaman Çetesi’nin 17 Ekim’de serbest bırakılmasına da odaklanan dergide eşcinsellerin 23 Ekim’de Meclis önünde yaptıkları eyleme de yer veriliyor.

kraliçe fabrika’dan virginia woolf’a

Hakan Aydoğan’ın portfolyosuyla, Kenan Bahadır Derre’nin 2009 AIDS Ajandası’yla, Ali Kemal Güven’in Kraliçe Fabrika’da filmiyle, Virginia Woolf’un günlüğüyle yer aldığı dergiyi mahallenizdeki Yay-Sat bayisinde bulabilirsiniz.

Abonelik için: [[abone@kaosgl.org]] adresine mail atmanız yeterldir.




[[Kaos GL Dağıtım Noktaları]]

*Konuyla ilgili diğer haberler:

Kaos GL 102 - [[Eşcinsellerin ‘Ahlak’ı]]

Kaos GL 101 - [[Eşcinsel tutkunun ‘Kaos’u]]

Kaos GL 100 - [[Türkiyeli eşcinsellerin 100 akı: Kaos GL]]

Kaos GL 37 - [[Evim Evim Güzel Evim!]]

Kaos GL 36 - [[Eşcinsellerin bir yılı]]

Kaos GL 35 - [[Kaos GL'den Türkiye’nin ‘gay ikonu’]]

Kaos GL 34 – [[Güz ve Yalnızlık]]

Kaos GL 33 – [[Yaz aşkı tadında dergi]]

Kaos GL 32 – [[Erkekliğim, cinnetim benim]]

Kaos GL 31 – [[Kaos GL’den 8 Mart armağanı]]

Kaos GL 30 – [[Orda bir ülke var uzakta…]]

İletişim için:

E-posta: editor@kaosgl.org

Tel: 0312. 230 03 58

www.kaosgl.org

Etiketler: kültür sanat
İstihdam