28/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yasemin Öz, BM Kadın Birimi’nin Bölgesel Sivil Toplum Örgütleri Danışma Kurulu’nda yer alıyor.

Kaos GL’den Öz, BM Kadın Danışma Kurulu’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Yasemin Öz, BM Kadın Birimi’nin Bölgesel Sivil Toplum Örgütleri Danışma Kurulu’nda yer alıyor.

Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Sekreteri Yasemin Öz, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’ne danışmanlık yapmaya başladı. Öz geçtiğimiz aylarda, Türkiye’den Pınar İlkkaracan ile birlikte BM Kadın Avrupa ve Merkez Asya Bölgesel Sivil Toplum Örgütleri Danışma Kurulu’na seçildi.

Öz ve İlkkaracan; BM Kadın’a sivil toplum ile ilişkileri, toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin politikaları ve yeni stratejiler konusunda danışmanlık yapıyor.

İlk toplantısı 5 Haziran’da İstanbul’da olan Kurul, önümüzdeki günlerde BM Kadın’a bölgelerindeki gündemlere ilişkin aktarım yapmaya devam edecek.

BM Kadın Danışma Kurulları nasıl oluştu?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi (BM Kadın) kurduğunda BM Kadın’ın sivil toplum ile işbirliği içerisinde çalışması düşünülüyordu. Bu amaçla BM Kadın; küresel, bölgesel ve ulusal düzeylerde sivil toplum temsilcilerinden oluşan danışma grupları oluşturdu.

BM Kadın; Avrupa ve Asya’daki savunuculuk faaliyetlerini bir araya getirmek için 2012 ve 2013 yıllarında ise iki alt bölgesel grup oluşturdu: Merkez Asya Danışma Kurulu ile Merkez ve Güneydoğu Avrupa Danışma Kurulu.

2014 yılında İstanbul’da BM Kadın Avrupa ve Merkez Asya Bölgesel Ofisi’nin kurulmasının ardından ise BM Kadın Avrupa ve Asya’yı içine alan yeni bir Danışma Kurulu oluşturdu. Yeni kurul farklı bölgelerden ve sivil toplum örgütlerinden dinamik ve çeşitli bir ekipten oluşuyor.

BM Kadın Avrupa ve Merkez Asya Bölgesel Sivil Toplum Örgütleri Danışma Kurulu, bölgesindeki sivil toplum ile BM Kadın arasındaki diyalogu güçlendirmek için danışmanlık yapıyor.

Kurul’un amaçları ise şöyle:

*BM Kadın’a sivil toplum ile ilişkileri noktasında danışmanlık vererek BM’nin daha zengin ve geniş bir perspektif, bilgi ağı ve deneyime sahip olmasını sağlamak

*Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi için işbirliği ve iletişimi arttırmak

*Bölgenin en can yakıcı sorunlarına müdahil olmak da dahil olmak üzere BM Kadın’ın programına yeni strateji ve fikirler üretmek


Etiketler: kadın
İstihdam