20/01/2011 | Yazar: Kaos GL

Sendika.org, 14 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı &l

Sendika.org, 14 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı “Gökçek kaçak otobüs işletiyor” başlıklı haber üzerine Kaos GL Dergisi yazarlarından Sarphan Uzunoğlu’nun eleştirel yazısına yer verdi ve ilgili haberi düzeltti. Kaos GL bunun üzerine Sendika.org’a bir mektup gönderdi.
 
Sendika.org sitesinde Ankara ofisi imzalı haberde şöyle denmişti: “Ankara’da ulaşım eylemleri devam ederken İ. Melih Gökçek de mahallelileri cezalandırmak için eski otobüsleri gönderiyor. Hatta otobüsler o kadar eski ki çoğunun plakası bile yok.”
 
Sendika.Org, yazıya yayınlarken yer verdiği “özür” notunda şöyle dedi: “Sarphan Uzunoğlu'nun bu yazısı ilk olarak www.kaosgl.org adresinde yayımlandı. Uzunoğlu, Ankara'da Melih Gökçek'e karşı kitle muhalefeti içinde sloganlara yansıyan ve cinsiyetçi göndermeler içeren "İ. Melih" ifadesinin alternatif medya olma iddiasındaki Sendika.Org tarafından kullanılmasını eleştiriyor. Uzunoğlu'nun bu eleştirisini, yayın faaliyetinde eşitsizlikleri, ayrımcılığı yeniden üreten bir dil kullanmama ilkemizin gereği olarak kabul ediyor, tüm okurlarımızdan özür diliyoruz.”
 
Kaos GL’nin, Sendika.Org’a gönderdiği mektup:
 
“Değerli Sendika.Org. emekçileri,

Sitenizde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile ilgili bir haberin veriliş biçiminde dolaylı olarak eşcinsellere yönelik bir ayrımcı bir dilin kullanılması nedeniyle Kaos GL sitesinde bunu eleştiren ve özü itibariyle sahiplendiğimiz Sarphan Uzunoğlu imzalı yazıyı dün itibariyle sitenize koyarak göstermiş olduğunuz özeleştirel tavır dolayısıyla Kaos GL adına teşekkür ediyoruz.

Devrime, fakat salt siyasal değil aynı zamanda toplumsal ve kültürel bir devrime inanan, bu amaç doğrultusunda her türlü kesimle biraraya gelmeye ve yeni bir dünyayı inşa etmenin yollarını birlikte örebilmeye çaba gösteren bir yapı olarak söz konusu talihsiz haber sonrasında yaşanan bu gelişmenin birbirimizle daha yakın ilişkiler kurmak yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.
 
Alternatif-muhalif mecrada faaliyet gösteren iki farklı yayın organı olarak birşeyleri dönüştürebilme gücünün birbirimizi dışlamak ya da karşıya almaktan değil, birbirimize kudret vermekten geçtiği kanaatindeyiz. Ataerkil kapitalizm ile bir bütün oluşturan heteroseksist tahakküm mekanizması ve onun hayat verdiği homofobi ve transfobinin bugünden yarına ortadan kalkabilecek şeyler olduğunu elbette düşünmüyoruz. Fakat bundan beslenen ve bunu besleyen dilin zamanla değiştirilebileceği fikrindeyiz. Konumuz olduğu için yayıncılık alanında ama tabiki hayatın bütün alanlarında homofobiden, transfobiden, heteroseksizmden arındırılmış bir dilin nasıl dolaşıma sokulabileceği, dahası hâkim kılınabileceği hususunda her türlü teklife açık olduğumuzun ve her türlü desteği verebileceğimizin altını çizmek isteriz.

Çok sevdiğimiz iki motto ile sözlerimize son vermek isteriz:

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.
Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir.

Saygılarımızla.”

İlgili Bağlantılar:
http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=35114


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam