14/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği medya alanında üç yeni kitap hazırladı.

Kaos GL’den Üç Medya Kitabı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği medya alanında üç yeni kitap hazırladı.

LGBT Alanında Çalışanlar İçin Medya Kılavuzu, Kaos GL Muhabirleri ve Medya Çalışanları İçin LGBT Kılavuzu ve 2012 Yılı Medya İzleme Raporu Temmuz ayında yayınlandı. Kaos GL Medya İletişim Programı kapsamında hazırlanan yayınlar medya mensupları, iletişim fakültesi öğrencileri ve habercilik yapmak isteyen herkesi hedefine alıyor.

LGBT Alanında Çalışanlar İçin Medya Kılavuzu
Kılavuzun temel amacı LGBT alanında çalışan, aktivizm yapan kişilerin hareket, ilkeler, kurumlar veya bir durum hakkında medyaya ile çalışırken dikkat etmesi gereken hususları aktarıyor.

Kaos GL Muhabirleri ve Medya Çalışanları İçin LGBT Kılavuzu
Kılavuz kendi yerelinden haber yapmak isteyen tüm anti heteroseksistlerin baş ucu kaynağı olacak nitelikte hazırlandı. Kılavuzda bir habercinin nelere dikkat etmesi gerektiği ve nelerin işini kolaylaştıracağı yer alıyor.

2012 Yılı Medya İzleme Raporu
KLurulduğu günden bu yana medyayı takip eden Kaos GL 2007 yılından beri düzenli olarak medya izleme raporları yayınlıyor. Bu raporda da 2012 yılında LGBT’lerin medyada nasıl temsil edildiğini göreceksiniz.

DİHAA Porgramı kapsamında Siyah Pembe Üçgen (SPÜ) ve Kaos GL dernekleri tarafından yürütülen HOPE Projesi kapsamında hazırlanan yayınların PDF hallerine bu link aracılığıyla ulaşabilir, basılı hallerini de İzmir’de SPÜ, Ankara’da Kaos GL’den ücretsiz olarak edinebilirsiniz. 


Etiketler: medya
İstihdam