20/04/2007 | Yazar: Aydın Öztek

Medyada var olan homofobiyi ve heteroseksist dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde, muhabir adayları, yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp, yazacaklar. İstanbul muhabirimiz Aydın Öztek eğitimi anlatıyor.

Kaos GL’den yerel gey-lezbiyen muhabir ağı eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Medyada var olan homofobiyi ve heteroseksist dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde, muhabir adayları, yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp, yazacaklar. İstanbul muhabirimiz Aydın Öztek eğitimi anlatıyor.

KAOS GL

Aydın Öztek - İstanbul

Türkiye’nin ilk eşcinsel örgütlerinden Kaos GL, 14–15 Nisan 2007 tarihleri arasında, Ankara’da Kaos GL Kültür Merkezi’nde, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 15 kişiye, LGBT yayıncılığı hakkında eğitim verdi.



İzmir’den Van’a, Antalya’dan İstanbul’a, Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen 15 kişi, iki gün süresince, ‘Yaygın Medya, Cinsiyetçilik Ve Toplumsal Cinsiyet’, ‘Haberde İnsan Hakları ve Hak Temelli Yaklaşımı Gözetmek’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Heteroseksizm’, ‘Haber Toplama ve Yazma Teknikleri’, ‘Eşcinselliğin Dili Nasıl Kurulur? Kavramlar Ne İfade Eder?’, ‘Türkiye’de LGBT Yayıncılığının Dünü, Bugünü - Kaos GL Dergisi ve Web Sayfası Nasıl Muhabirler İstiyor?’ konularında eğitim gördüler.


*Selen Doğan

Ulusal medyaya alternatif olması düşünülen muhabir ağı için, konularında uzman kişiler deneyimlerini paylaştılar. İsveç’ten iki katılımcının da yer aldığı eğitimler, Radikal gazetesinden Tuğrul Eryılmaz, Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) Uzmanı Aksu Bora, İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) Genel Koordinatörü Feray Salman, Uçan Süpürge editörü Selen Doğan, Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Uğur Yüksel tarafından verildi.


*Mathilda Piehl

İsveç’in önde gelen eşcinsel kuruluşu RFSL’in dergisi Kom Ut’un yazarlarından Jonas Hansson ve proje koordinatörü Mathilda Piehl de muhabir adaylarına deneyimlerini aktardılar.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]


*Muhabirimizin diğer haberleri

[[Dönersen Ölürsün]]

[[Türkiye sinemasında eşcinsellik]]

[[Kaos GL’den yerel gey-lezbiyen muhabir ağı eğitimi]]

Etiketler: medya
İstihdam