15/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin ‘Çocuk’ temalı Mayıs-Haziran sayısı editor@kaosgl.org adresine yazılarınızı bekliyor.

Kaos GL’nin ‘Çocuk’ sayısı yazılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin “Çocuk” temalı Mayıs-Haziran sayısı editor@kaosgl.org adresine yazılarınızı bekliyor.

                                     Görsel: “Meet Polkadot”, Talcott Broadhead

Kaos GL dergisinin 154. sayısı “Çocuk” temasıyla çıkacak. Mayıs-Haziran sayısına yazı göndermek için son tarih 7 Nisan. Dergiye katkı sunmak isteyenlerin yazıları editor@kaosgl.org adresine bekleniyor.

Derginin çağrı metni şöyle:

Bütün çocukların “heteroseksüel” ve “na-trans” olduğu ön kabulüyle hareket ederken, toplumsal cinsiyet rollerine sığmayan çocuklar “gözümüze batar”. Gözümüze batmayan bütün çocukları hetero varsayarız. Ve LGBTİ çocuklarI görünmezliğe mahkum ediyoruz. Sonra da o görünmezliğe mahkum ettiğimiz çocuklar hakkında “LGBTİ çocuklar var mı? Varsalar ne sorun yaşıyorlar?” sorusunu soruyoruz birbirimize. “O çocukların” en önemli sorunlarından birinin yok sayılmaları olduğunu biliyoruz aslında.

LGBTİ çocuklar, yaşadıkları sorunlar ve LGBTİ örgütleri neler yapabilir diye düşünürken yolumuz çocuk hakları örgütleri ile kesişti. Bir yılı aşkın bir süredir birlikte düşünüyor, üretiyor, eyliyoruz. Yeni sorular soruyor, hem yayınlarımızda hem etkinliklerimizde yeni tartışmalar açmaya çalışıyoruz.

Bu birlikte yol yürümenin, tartışmaların ardından Kaos GL dergisi çocuk meselesine odaklanmasa olmazdı. Önümüzdeki sayımızda “Çocuk” temasıyla hem LGBTİ çocukların yaşadığı sorunları, çözüm yollarını, olumlu örnekleri, neler yapabileceğimizi tartışmak; hem de genel olarak “modern bir kurgu” olan çocukluğu irdelemek istiyoruz.

Ben de katkı sunmak istiyorum diyenlerin yazılarını 7 Nisan’a kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.


Etiketler: medya
İstihdam