01/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos Kültür Merkezi Şubat programıyla; 90’lar partisinden vegan buluşmalara, video aktivizm atölyelerinden aile toplantılarına, kil işleri atölyesinden film gösterimlerine dolu dolu geliyor!

Kaos Kültür Merkezi’nde bu ay 90’lar rüzgârları! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos Kültür Merkezi, Şubat programıyla; 90'lar partisinden vegan buluşmalara, video aktivizm atölyelerinden aile toplantılarına, kil işleri atölyesinden film gösterimlerine dolu dolu geliyor!

1 Şubat Pazartesi, 18.30-20.00

İletişim atölyesi

Sarkaç Kafe

Bu çalışmada tiyatro oyuncusu Hasret Canan Tutuş ile yaratıcı drama yöntemi kullanılarak, iletişim atölyesi gerçekleştirilecek. ‘Etkili ve doğru bir iletişim için ne yapılabilir?’, ‘Seçtiğimiz etkili kanallar her zaman doğru mudur?’, ‘Kendimizi sağlıklı ifade etmenin tek yolu var mıdır?’, ‘İletişim öğelerinin tümünü kullanmak mükemmel iletişimi beraberinde getirir mi?’ gibi sorulara cevap arayacağımız etkinliğin kontenjanı 15 kişidir.

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=20992

 

2 Şubat Salı, 18.00

Gökkuşağı Aile Grubu Aylık Toplantısı

Ankara’ da LGBT’ lerin aileleri, her ayın ilk Salı günü buluşup kendi yaşadıkları süreçleri paylaşıyor. Toplantıya katılmak için 0537 4618808 numaralı Gökkuşağı Aile Hattı’nı arayabilirsiniz.

 

10 Şubat Çarşamba, 18.30-21.00

Kadın Yazarlık Atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Kadın yazarlar yazdıkları masalları, canlandıracaklar, değerlendirecekler, yaratıcı drama yoluyla geliştirecekler.

 

12 Şubat Cuma

Film Gösterimi: Football Under Cover

Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, İsveç Büyükelçiliği, Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri ortaklığında gerçekleşen film gösterimlerinin bu ay ki ilk gösteriminde, David Assmann ve Ayat Naafi’ nin yönettiği İran kadın futbol takımını anlatan  ‘Football Under Cover’ adlı belgeseli izliyoruz.

Film gösterimi ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır.

 

13 Şubat Cumartesi, 15.00-17.00

LGBT Takı Atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Kil işleri atölyesi ile birlikte gerçekleştirilecek iki günlük atölyenin ilk gününde, Abdulhakim Bağış ile kilden kolyeler, aksesuarlar yapacağız. Katılım ücretsizdir.

 

14 Şubat Pazar, 15.00-17.00

LGBT Takı Atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Kil işleri atölyesi ile birlikte gerçekleştirilecek atölyenin ikinci gününde kilden yaptığımız takıları gökkuşağına boyayacağız.

 

18 Şubat Perşembe, 18.30-20.30

Video Aktivizmi Atölyeleri

Her Perşembe günü gerçekleşecek ve iki ay sürecek video aktivizmi programının ilk buluşmasında, video aktivizmi nedir? Video aktivizminden ne anlıyoruz? Sorularını ve deneyimlerini video aktivistleriyle konuşuyoruz.

 

20 Şubat Cumartesi, 12.00-15.30

Homofobi Transfobi Karşıtı öğrenci Kahvaltısı

Kaos Kültür Merkezi

Homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin ayda bir kez bir araya geldiği kahvaltılı buluşmalar devam ediyor. Sömestr dönüşü yeni yılın ilk kahvaltısında kampüsler arası dayanışma konuşulacak.

 

20 Şubat Cumartesi,16.00-18.00

Gökkuşağı Aile Grubu ile Açılma Toplantısı

Kaos Kültür Merkezi

Gökkuşağı aile grubundan ailelerle, LGBTİ’lerin buluşacağı açılma toplantısında ailelerle ailelerin açılma süreçleri ve LGBTİ’lerin ailelere açılma süreçleri, deneyimleri konuşulacak.

 

21 Şubat Pazar, 14.00-17.00

Mandala Yastık Atölyesi

Mandala Yaşam Atölyesi

Mandala kırlent ve yastıklar yapacağımız atölye de yastık ve boyalarınız bizden. 15 kişilik kontenjanı olan atölyeye katılım ücreti 20 TL’dir.

Atölye başvurusu için iletişim kkm@kaosgl.org

 

24 Şubat Çarşamba, 18.30

Kadın Yazarlık Atölyesi

Kaos Kültür Merkezi

Kadın yazarlar yazdıkları masalları; canlandıracaklar, değerlendirecekler, yaratıcı drama yoluyla geliştirecekler.

 

25 Kasım Perşembe, 18.30-20.30

Video Aktivizmi Atölyeleri

Video Aktivizmi programının ikincisinde, Onur Metin, Sibel Tekin le gerçekleşecek atölye konusu: Temel Sinematografi.

Programa katılım ücretsiz ve kontenjan 15 kişidir. Başvuru için kkm@kaosgl.org a mail atınız.

 

26 Şubat Cuma, 18.30

Film Gösterimi: İntikamcı Lezbiyenler Ateşi de Yutar

Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi

 

Lesbian Avengers (İntikamcı Lezbiyenler) grubunun 1992’deki çığır açan ilk gösterilerinden, Beyaz Saray önünde ateş yuttukları muhteşem Dyke Yürüyüşü’ne kadar pek çok etkinlik ve eylemlerini anlatan “İntikamcı Lezbiyenler Ateşi de Yutarlar’’ (Lesbian Avengers Eat Fire Too, 1993) adlı film Pembe Hayat Kuirfest arşivinden alınmıştır.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, İsveç Büyükelçiliği, Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri ortaklığında gerçekleşen film gösterimi ücretsiz ve katılıma açıktır.

 

27 Şubat Cumartesi, 16.00

8 Mart Hazırlık Atölyesi

8 Mart Dünya kadınlar Günü yürüyüşüne katılacak Eşcinsel, biseksüel, trans kadınlar bu buluşma da hazırlıklarını yapacaklar.

 

27 Şubat Cumartesi, 21.00

90’ lar Parti

Roxanne

Kaos GL öğrenci kahvaltılarında buluşan homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin düzenlediği partide 90 yılların şarkılarını söylüyor, dans ediyoruz.

Giriş 10 TL

 

28 Şubat Pazar, 10.00-18.00

LGBT Ruh Sağlığı Atölyesi

Kaos GL, Türk Psikologlar Derneği (TPD) ile birlikte gerçekleştirdiği LGBT Ruh Sağlığı Atölyelerine 2016 yılın da da devam ediyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili verilmesi gereken hizmetin ele alındığı atölyelerin ikinci buluşmasında, Psikolog Sinan Tetik ile cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ile ilgili önyargı ve stereotipler konusuna devam edecek. PDR uzmanı Berna Savcı ile toplumsal cinsiyet rollerine uymayan çocuklar, Prof. Dr. Melek Göregenli ile “Ayrımcılık ve Damgalanma: Homofobi ve Transfobi” konusunu, Yrd. Doç Dr. Koray Başar ile Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gelişim süreci konularında konuşacağız.

 

28 Şubat Pazar, 15.00-17.00

Vegan Buluşma

Kaos Kültür Merkezi

Ankara’ daki homofobi ve transfobi karşıtı vegan ve vejetaryenler, vegan sofra kuracak, karnizmi konuşacaklar. Buluşma katılıma açıktır.

http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=20884

 

29 Şubat Pazartesi, 10.30-12.30

Atölye: Şiddetle Mücadelede Sosyal Hizmetin Rolü

Kaos Kültür Merkezi

Kaos GL, Pembe Hayat Derneği gönüllü, danışma hizmeti veren uzman ve stajyerlerine dönük gerçekleştirilen insan hakları atölyelerinde bu ay sosyal hizmet uzmanı Gizem Yıldırım ile buluşuyoruz. Yıldırım ile şiddetle mücadele de yasal mevzuat, şiddete maruz kalınan insanların deneyimleri, sosyal çalışmacıların rolleri ve müdahalesi üzerine konuşacağız.

Kaos Kültür Merkezi: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 29/12 Demirtepe / Kızılay / Ankara

Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi: Cemal Gürsel Cad. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü İçi, İletişim Fakültesi yanı

Sarkaç Kafe: Bayındır 2 Sk. No:62 Kızılay / Ankara

Mandala Yaşam Atölyesi: Selanik Cad. No:50/16 Kızılay / Ankara

Bilgi ve iletişim İçin: kkm@kaosgl.org


Etiketler: kültür sanat
İstihdam