04/11/2016 | Yazar: Kaos GL

‘Pippi Uzunçoraplı Korsan’ın yaratıcısı Astrid Lindgren’in anlattığı hikayeler nereden gelir? Kaos Kültür Merkezi bu akşam Cebeci’de film izlemeye bekliyor…

Kaos Kültür Merkezi’nden Kasım filmi bu akşam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Pippi Uzunçoraplı Korsan”ın yaratıcısı Astrid Lindgren’in anlattığı hikayeler nereden gelir? Kaos Kültür Merkezi bu akşam Cebeci’de film izlemeye bekliyor…

Bu akşam Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde gerçekleşecek film gösterimi ücretsiz ve katılıma açıktır. 

4 Kasım Cuma, 18.30

Film Gösterimi: Astrıd

Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, İsveç Büyükelçiliği, Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri ortaklığında gerçekleşen film gösterimlerinde yeni dönemin ilk filmi Astrıd’in konusu: Pippi Uzunçoraplı Korsan gibi çocuk kitaplarıyla  dünyada 150 milyon satış rakamına ulaşan Astrid Lindgren kimdir, anlattığı hikayeler nereden gelir? Nesiller boyu Türkiye dahil pek çok ülkede çok sevilen, kitapları filmlere, televizyon dizilerine kaynaklık eden yazarı genç nesillere de tanıtmak için hazırlanmış renkli ve kapsamlı bir belgesel.  

Yönetmen Kristina Lindström Hakkında: İsveç devlet televizyonu SVT için çektiği belgesellerle pek çok ödül kazanan gazeteci Kristina Lindström, 10 yıldır SVT televizyonu kültür bölüm başkanıdır. 2012 yılında çektiği ilk filmi Palme ile sinema dünyasına da atılan yönetmenin bu ikinci uzun metraj belgesel filmi.    

Film gösterimi ücretsiz ve katılıma açıktır. 

Kaos Kültür Merkezi Kasım programında bu hafta sonu...

5 Kasım Cumartesi, 11.00 - 12.15

Yoga Atölyesi; İçsel Denge

LGBTİ’lerin kendi bedeni üzerine düşünmesine, bedenini keşfetmesine, güçlendirmesine, kişinin sınırlarını tanımasına ve iyi hissetme yollarını bulmasına odaklanan ‘beden ve farkındalık’ temalı yoga atölyeleri Kaos GL Derneği ve Atölye Yoga ortaklığında yapılmaktadır.  Atölyenin ilk dersinde yoga eğitmeni Anıl Seren ile ‘İçsel Denge’ çalışılacak.

6 Kasım Pazar, 14.00 – 17.00

Gökkuşağı Bahçe Atölyesi

Vegan ekolojik buluşmalar yeni dönemde de devam ediyor. Yeni döneminin ilk buluşmasında Damla Koç ile ‘teraryum yapımını’ öğreniyoruz. Hep birlikte atmaya kıyamadığımız ne varsa süslüyor, boyuyor, çiçekler dikiyoruz.

Etkinliklere katılmak için ve bilgi almak için  kkm@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam