22/12/2016 | Yazar: Kaos GL

KaosGL.org gönüllü muhabir, yazar ve çevirmenleri internet gazetesinin yayın politikasını değerlendirdi, 2017 için fikirlerini paylaştı.

KaosGL.org 2017’ye hazır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KaosGL.org gönüllü muhabir, yazar ve çevirmenleri internet gazetesinin yayın politikasını değerlendirdi, 2017 için fikirlerini paylaştı.

KaosGL.org muhabir ve yazarları KaosGL.org’un yayın politikasını değerlendirmek, insan hakları ihlallerini görünür kılmak için neler yapılabileceğini tartışmak ve OHAL koşullarında haberciliğe ilişkin deneyimlerini paylaşmak için Ankara’da buluştu.

Farklı şehirlerden gönüllü muhabir, yazar ve çevirmenlerin 7 Aralık’ta kahvaltıda bir araya geldiği çalıştaydan öne çıkan sonuçlar şöyle:

*KaosGL.org, hak temeli habercilik anlayışı ile LGBTİ’lerin insan hakları ihlallerini görünür kılıyor. Bu alanda biriktirdiği deneyim ile insan hakları raporlarına kaynak oluşturuyor. Gönüllü muhabir ağındaki kişiler yaşadıkları şehirlerde insan haklarını ilgilendiren olay ve gelişmeleri yakından takip ediyor.

*KaosGL.org’un yeni yılda da hak temelli habercilik anlayışı ile ilerlemesi önem taşıyor. Özellikle OHAL sürecinde LGBTİ’lere yönelik insan hakları ihlalleri de artıyor ve bu süreçlerde KaosGL.org gibi mecralar bu ihlallerin görünür olabildiği tek yayın organı olabiliyor. LGBTİ’lerin uğradığı hak ihlallerinin de görünmez olmaması için bu tarz süreçlerde daha yoğun emek harcamak gerekebiliyor.

*Sorumlu yayıncılık anlayışı gereği sadece hak ihlallerini görünür kılmakla yetinmemek gerekiyor. Özellikle son dönemde intihar ve nefret saldırısı haberleri LGBTİ toplumunu olumsuz etkiliyor. Buna karşılık güçlendiren haberler, yurtdışı ve içinden olumlu gelişmeler de KaosGL.org’ta yer almalı.

*Özellikle bir dönem yapılan “Kelimeler ve Şeyler”, “Şarkılar Bizi Söyler” gibi yazı dizilerine 2017’de yeniden başlanması, bu tarz dizilerin çoğaltılması gerekiyor.

*KaosGL.org’un habercilik alanındaki başarısı maalesef köşe yazıları açısından aynı durumda değil. Gökkuşağı Forumu’nun öne çıkarılması, LGBTİ’lerin kendi hikayelerini kendi dilleriyle anlatabilmeleri için araçların çoğaltılması gerekiyor. KaosGL.org Yayın Kurulu’nun daha etkin bir fikir yazısı-deneme stratejisi geliştirmesi; kişileri haber dışında deneme tarzı yazılar yazmak için de motive etmesi gerekiyor.


Etiketler: medya
İstihdam