29/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Kaosgl.org, Roşin Çiçek davasının 2 Nisan Salı günü Diyarbakır’da görülecek 4. celsesini izleyecek.

KaosGL.Org, Roşin Çiçek davasının 2 Nisan Salı günü Diyarbakır’da görülecek 4. celsesini izleyecek. Davayla ilgili son gelişmeler, Kaos GL’nin Facebook ve Twitter sayfalarından takip edilebilecek.   
 
Eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen Roşin Çiçek’in davası 2 Nisan Salı günü saat 13:00’te Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davanın 4. celsesinde Çiçek’in babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.
 
LGBT Dernekleri Roşin’i Sahipsiz Bırakmayacak
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD’un müdahil olduğu davayı, Kaos GL Derneği  Diyarbakır’da vereceği eğitime katılan muhabir adaylarıyla birlikte izleyecek. Avukat Hayriye Kara, Kaos GL Derneği'nin de davaya müdahil olması talebinde bulunacak.
 
Diyarbakır’dan KeSKeSor LGBT Oluşumu ve Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği de, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerini nefrete karşı Roşin Çiçek davasına sahip çıkmaya çağırıyor.  
 
Roşin Çiçek cinayetinin bir nefret suçu olduğunu vurgulayan KeSKeSor, LGBT’lerin hukuksal güvenceden mahrum olmasına itiraz ediyor. Hebûn’un davayla ilgili kamuoyu oluşturmak adına başlattığı “Roşin Çiçek davasının takipçisiyim çünkü…” mesajlarına yer verdiği kampanya ise yoğun katılımla devam ediyor.    

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret