20/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin haber ve dernek sitelerine yönelik 2012 yılında siber saldırı gerçekleştiren iki kişi 6 ay hapis cezası aldı

kaosGL.org Sitesine Yönelik Siber Saldırıya Hapis Cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’nin haber ve dernek sitelerine yönelik 2012 yılında siber saldırı gerçekleştiren iki kişi 6 ay hapis cezası aldı
 
Kaos GL Derneği’nin sitelerine yönelik 2012 yılının Nisan ayında yaşanan siber saldırıyla ilgili açılan kamu davası sonuçlandı.
 
İki saldırgana 6 ay hapis cezası!
Suça sürüklenen çocuklar A.K ve R.V hakkında bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme (TCK 244/2) suçundan açılan kamu davasında 6 ay hapis cezasına hükmedildi.
 
Kaos GL Derneği, siteye saldırıda bulunan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216, 243 ve 244. maddeleri uyarınca cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulunması üzerine kamu davası açılmıştı.
 
Yapılan soruşturmada siteye saldırıda bulunan IP adresleri ve IP numaralarının kayıtlı olduğu sahipleri tespit edilmiş ancak saldırının söz konusu adreslerin çocukları tarafından kullanıldığı tespit edilmişti.
 
Üç yıl denetim ve şartlı erteleme!
Suça sürüklenen çocuklar A.K ve R.V hakkında bilişim sistemindeki verileri bozma yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme (TCK 244/2) suçundan açılan kamu davasında 12.03.2014 tarihinde yapılan karar duruşmasında 6 ay hapis cezasına hükmedildi. Suça sürüklenen çocuklar hakkında suç tarihinde 18 yaşın altında olduğu için 1/3 oranında ve iyi hal nedeniyle 1/6 oranında cezalarında indirim yapılarak 3 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Üç yıl denetim süresine tabi tutulacak söz konusu iki kişinin cezası ertelendi.
 
Ne olmuştu?
Siber saldırıya uğrayan Kaos GL Derneğinin www.kaosgl.org ve www.kaosgldernegi.org resmi web sitelerine erişim engellenmişti. Saldırı sonucunda Kaos GL Derneğinin resmi web sitelerine hukuka aykırı olarak girilmiş, site içindeki veriler silinmiş ve değiştirilmişti.
 
Kaos GL Derneği, haber sitesinin maruz kaldığı siber saldırıda bulunan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216, 243 ve 244. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekçesini şöyle açıklamıştı:
 
“LGBT bireylerin insan hakları alanında mücadele eden Kaos GL Derneği gerek yazılı ve görsel medyada gerekse sivil ve resmi alanda din temelli aşağılamalara, hakaretlere ve nefret söylemlerine maruz kalmaktadır. Derneğin web sitelerine yapılan saldırı sonucunda, web sitelerindeki verilerin değiştirilip ‘Kur-an’ okunmaya başlaması önyargı saikiyle işlenmiş bir suçtur. Bu saldırı sadece Derneğe yönelik değil, tüm eşcinsel, biseksüel ve trans bireylere yöneliktir. Bu önyargı saikiyle gerçekleştirilen nefret söylemlerinin, hedef ve aşağılamaların toplumsal yansıması mevcut durumda olduğu gibi nefret suçları olabilmektedir.”

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam